ŠPANCI OTKRIVAJU: Erling Haland želi u Real Madrid! Poznata i cifra za koju Siti MORA da ga pusti

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2023, 16:56

ŠPANCI OTKRIVAJU: Erling Haland želi u Real Madrid! Poznata i cifra za koju Siti MORA da ga pusti

Nije mala cena, ali nije ni prevelika.

Erling Haland je prošle sezone stalno ponavljao saigračima u Borusiji Dortmund kako želi da igra za Real Madrid. Taj klub je takođe jako hteo njega. Zašto je onda prešao u Mančester siti? Detalje najkontroverznijeg obrta u svetu velikih transfera otkriva "Athletic", tačnije njegov novinar Mario Kortegana, koji prati Real.

Haland (22) je prošlog leta uz odštetu od 60 miliona evra prešao u Siti. Tamo je u 48 utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postigao 52 gola, a povodom aktuelnih utakmica tog kluba protiv Reala u polufinalu Lige šampiona, španski list je aktuelizovao jako intrigantnu, ali ipak već zaboravljenu priču o tome zašto Haland sada ne postiže golove za Real, nego to želi da uradi protiv njega?

- Strategiju Sitija u poslu s Halandom vodili su glavni operativac Omar Berada i sportski direktor Čiki Begiristajn, koji su Halandu i njegovoj porodici skrenuli pažnju na to da će u Realu mladi Erling teško dobiti priliku uz legendu Karima Benzemu i očekivano pojačanje Kilijana Mbapea. Podsetimo, Mbapeov dolazak u Real se pre godinu dana činio izvesnim. Zato je Haland, premda je ceo Dortmund znao da želi u Real, izabrao Siti. Bojao se da će mu francuski dvojac u Realu uzeti minutažu, status i medijsku pažnju - piše Kortegana.

Na to dodaje:

- Ipak, Haland i dalje sam odlučuje o svojoj budućnosti. Iz pouzdanih izvora saznajemo da u leto sleduće godine može da napusti Siti za 200 miliona evra, dok se u leto 2025. cena spušta na 175 miliona evra. Obe klauzule vrede za neengleske klubove. Real je saznao za ove uslove, pa mu je prva reakcija na njih bila neverica. I dalje budno prati Halanda i jako se dobro seća kako je njegov otac Alf-Inge bio impresioniran klubom i Realovim trening-kampom kada ih je u proleće 2021. obišao u društvu pokojnog Mina Rajole, tada predstavnika njegovog sina. Real još uvek želi Halanda, a osećaji su uzajamni. Zato održavaju korektne odnose jer bi u budućnosti mogli da udruže snage - stoji u tekstu.

"Preuzmi besplatno - bonus za sportsko klađenje 1.000 RSD

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.