Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021, 23:26

SP za rukometašice: Argentina prvi put u istoriji savladala evropsku selekciju

Blistala Elke Karšten

Protiv Špankinja nisu imale šanse. Em je u pitanju branilac srrebrne medalje sa prethodnog Prvenstva sveta, em domaćin, ali u drugom kolu Grupe H, rukometašice Argentine su uradile nešto što nisu nikad pre. Prvi put u istoriji su savladale neku evropsku reprezentaciju. Stradala je Austrija – 31:29.

Blistala je Elke Karšten. Sa pozicije levog beka postigla je 11 golova i bila najbolji igrač meča kojim Južnoamerikanke povećale >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šanse za plasman dalje. Igračica Debrecina je vredan jubilej (100. meč za državni tim) ukrasila podatkom da je premašila granicu od 300 golova za Argentinu.

Argentinke su sve vreme bile u vođstvu, u jednom trenutku imale sedam golova viška, u poslednjem minutu Austrijanke prišle na minus jedan, ali dalje nisu mogle. Možda i zbog činjenice da su u meč ušle oslabljene, bez čak pet igračica zaraženih virusom korona, što se i te kako osetilo. Četiri debojke nisu mogle da igraju ni na premijeri, protiv Kine, u subotu je inficirana i Džozefin Huber, a u takvim okolnostima poraz je bio neminovan.

Srećan sam što smo prvi put otkako učestvujemo na svetskim prvenstvima pobedili neku evropsku reprezenatciju, ali je šteta što je korona tako žestoko poremerila stanje u Austriji. Mi smo pokazali da možemo da napravimo veliku stvar, ako se svi žrtvujemo za tim“, rekao je Eduardo Galjardo, selektor Argentine koja će u u poslednjem kolu igrati sa Kinom, što je realno zicer.

RUKOMET, SVETSKO PRVENSTVO ZA ŽENE

Grupa E

Slovačka – Nemačka 22:36

Mađarska – Češka 32:29

Grupa F

Južna Koreja 31:29

Kongo – Danska 18:33

Grupa G

Paragvaj – Hrvatska 16:38

Japan – Brazil 25:29

Grupa H

Austrija – Argentina 29:31

Kina – Španija 18:33

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.