SP u basketu: Srbija u grupi sa starim znancima

Izvor: Mondo, 19.Feb.2019, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP u basketu: Srbija u grupi sa starim znancima

Aktuelni svetski šampioni u basketu saznali su rivale na Svetskom šampionatu u Amsterdamu.

Selekcija Srbija u basketu 3x3 saznala je imena rivala protiv kojih će igrati na Svetskom prvenstvu u Amsterdamu, od 18. do 23. juna.

Srbija, koja je četvorostruki svetski šampion, nastupaćeu grupi A sa reprezentacijama Turske, Holandije, Sjedinjenih Američkih Država i Južne Koreje.

Zanimljivo je da će Srbija u grupnoj fazi imati za rivale selekcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje je pobeđivala u finalu kada je dolazila do zlata.

Srbija je poslednje tri godine osvajala svetsko prvenstvo i to tako što je 2016. savladala selekciju SAD, a prethodne dve godine reprezentaciju Holandije.

U Amsterdamu će nastupati ukupno 20 selekcija, podeljenih u četiri grupe.

U grupi B igraće Rusija, Mongolija, Ukrajina, Estonija i kvalifikant, grupu C čine Kina, Litvanija, Katar, Slovenija i ekipa iz kvalifikacija, dok će se u grupi D nadmetati još jedan tim koji kroz kvalifikacije bude stekao pravo nastupa, Japan, Letonija, Brazil i Poljska.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dve najbolje ekipe iz svake grupe.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.