SP ZA ODBOJKAŠICE: Srbija se plasirala u četvrfinalnu grupu

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2023, 08:51

SP ZA ODBOJKAŠICE: Srbija se plasirala u četvrfinalnu grupu

Teško izvojevana pobeda.

Ženska juniorska reprezentacija Srbije je ostvarila plasman u drugu fazu takmičenja Svetskog prvenstva u Leonu. Izabranice Vladimira Vasovića su u poslednjem kolu grupe C nadigrale Poljsku sa 3:1 (25:21, 25:21, 22:25, 25:21).

Srpske obojkašice su bez puno problema osvojile prva dva seta, ali su već u narednom setu Poljakinje uzvratile istom merom i smanjile prednost na 2:1.

U četvrtom setu su naše juniroke u jednom momentu imale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prednost od pet poena, ipak, Poljska je izjednačila, ali na sreću, ne i preokrenula rezultat. Do kraja je Srbija održavala minimalnu prednost i uspela da se plasira u drugu fazu Svetskog prvenstva.

Po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe obezbediće učešće u četvrtfinalnim grupama E i F, dok će treće i četvrte selekcije igrati u grupama za razigravanje od 9. do 16. mesta.

Reprezentacije neće prenositi bodove u drugu fazu i odigraće po tri meča.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.