SP U 19: U finalu Srbija - SAD

Izvor: B92, 21.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP U 19: U finalu Srbija - SAD



Reprezentacija SAD plasirala se u finale Svetskog prvenstva za reprezentacije do 19 godina, pošto je u drugom polufinalnom meču u Novom Sadu savladala selekciju Francuske sa 78:75. U finalu koje se igra u nedelju od 18,30 sastaće se dve najbolje selekcije na šampionatu, Srbija i SAD.

Francuzi su kontrolisali meč gotovo 38 minuta, Amerikanci su poveli samo na početku meča. Prelomni momenat se desio dva minuta pred kraj utakmice, kada su reprezentativci SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stigli i prestigli prednost Francuza od osam poena. Prevagu je doneo Dion Tompson, koji je postigao odlučujuće poene u poslednja dva minuta. On je ujedno bio i najbolji pojedinac na meču sa 18 poena i 13 skokova.

Kod Francuske reprezentacije najbolji učinak ostvario je Adrian Morman sa 17 poena i 12 skokova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.