SP: Tomašević iz prve do finala!

Izvor: B92, 08.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Tomašević iz prve do finala!



Atletska reprezentativka SCG Dragana Tomašević plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Helsinkiju, u disciplini bacanje diska.

Tomaševićeva je u kvalifikacijama bacila disk 62 metra i dva centimetra, više od metar dalje od norme za plasman u finale.

Naša atletičarka je normu ispunila u prvom hicu, tako da nije morala da izlazi na bacalište u sledeća dva pokušaja.

Njen rezultat je šesti u konkurenciji 22 najbolje diskašice planete, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a sedam ih je prebacilo normu koja je iznosila 61 metar.

Rekord karijere 23-godišnja Dragana Tomašević je postavila na Balkanijadi u Novom Sadu, 23. jula ove godine - 62,43. Ove sezone osvojila je prvo mesto na takmičenju grupe B Kupa Evrope u Leiriji, kada je bacila disk 61,64.

Najbolji rezultat u kvlaifikacijama ostvarila je Vera Pospišilova-Cehlova, koja je disk bacila na daljinu od 64 metra i 26 centimetara.

Za mesto u finalu dovoljno je bilo baciti disk 59 metara i 30 centimetara, što je rezultat dvanaeste u kvalifikacijama, Ukrajinke Natalije Fokine.

Finale u disciplini bacanje diska za žene održava se u utorak, a počinje u 17 i 35 po našem vremenu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.