SP: Srbija pobedila Makedoniju

Izvor: B92, Beta, 27.Jan.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Srbija pobedila Makedoniju

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Makedoniju, sa 32:28 (15:16) u poslednjem meču druge faze Svetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Srpskoj reprezentaciji to je prva pobeda u Zadru, posle remija sa Nemačkom i poraza od Poljske, a takmičenje na Svetskom prvenstvu završiće u Zagrebu, gde će u četvrtak igrati sa Švedskom za sedmo mesto. Najefikasniji u srpskom timu bili su Momir Ilić sa sedam i Nenad Vučković sa šest golova, dok je sa druge strane Kiril Lazarov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postigao sedam.

Reprezentacija Makedonije vodila je tokom celog prvog poluvremena, a najveću prednost od šest golova (13:7) stekla je 25. minutu. Do kraja prvog dela igre izabranici Jovice Cvetkovića serijom od 4:0 uspeli su da se rezultatski vrate u meč.

Golom Momira Ilića reprezentacija Srbije izjednačila je na početku drugog poluvremena, a već minut kasnije Marko Vujin donosi prednost našem nacionalnom timu. Do kraja utakmice srpski rerpezentativci uspeli su da povećaju vođstvo i savladaju Makedoniju rezultatom 32:28. Desno krilo Srbije Nikola Kojić dobio je crveni karton sa pravom zamene u 40. minutu utakmice.

Sreda je slobodan dan na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Srbija: Kojić, Ćuruvija 2, Šešum 3, Vujin 5, Vučković 6, Stojanović 1, Toskić, Stanić (14 odbrana), Ilić 8, Bojinović 1, Marković 3, Pejanović (12 odbrana), Prodanović 3, Nikolić.

Makedonija: M. Stoilov, S. Stoilov, K. Lazarov 7, Mitkov, Temelkov 4, Mirkulovski 3, Markovski, Ristovski 1 (22 odbrane), Jović 2, Dimovski 1, Angelov 4, Makalovski 2, Gjorgonovski 4.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.