SP: Rukometaši SCG u finalu!

Izvor: B92, 28.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Rukometaši SCG u finalu!



Mlada rukometna reprezentacija Srbije i Crne Gore plasirala se u finale Prvenstva Evrope koje se igra u Mađarskoj. 'Plavi' su u subotu, u polufinalu, savladali selekciju Nemačke sa 32:30 (11:14).

Najefikasniji u našem timu bili su rajko prodanović, koji je postigao šest golova i čak četvorica igrača koji su se po pet puta 'upisali' u strelce, Uroš Vilovski, Nemanja Pribak, Aleksandar Stanojević i Miloš Mitrović.

Dragan Marjanac odbranio je šest, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a Vladimir Perišić sedam napada.

Do 7:7 (20. minut igre) nijedna ekipa nije imala prednost veću od 'plus jedan', tada Nemci postižu četiri gola, ne primaju nijedan i u 25. minutu bilo je 11:7. Zaostatak od četiri gola naša selekcija imala je još dva puta (9:13, 10:14), a na poluvreme se otišlo sa 14:11 za mladu reprezentaciju Nemačke.

Sve do 43. minuta igre Nemci su vodili, od prvog napada u drugom poluvremenu do tada bilo je plus jedan, dva ili tri za selekciju Nemačke, a gol Stanojevića sa sedam metara donosi prvo izjednačenje od 7:7. Bilo je i 21:21, pa 22:22, a onda za nepuna četiri minuta Pribak, Prodanović i Mitrović, dva puta, pogađaju i donose prednost od 26:22.

Do 60. minuta igre naš tim imao je prednost od dva gola ili veću, da bi 32 sekunde pre kraja Laut pogodio i smanjio na 32:31. Ipak, poslednji napad 'plavih' koristi Prodanović i osam sekundi pre kraja postavlja konačan rezultat.

Reprezentacija Srbije i Crne Gore će u finalu Prvenstva sveta igrati sa pobednikom drugog polufinala Mađarska - Danska. Finale se igra u nedleju, u 17 časova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.