SP: Poraz Srpkinja u trileru polufinala

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Avg.2011, 22:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Poraz Srpkinja u trileru polufinala

Turska – Srbija 3:2 (25:14, 14:25, 25:17, 20:25, 16:14)
Dvorana: „Baškent” u Ankari. Gledalaca: 4.700. Sudije: Harald Sođa (Austrija), Alin Matajzer (Rumunija). Trajanje meča: 118 minuta.
TURSKA: Čakiroglu 14, Akin 8, Akman 13, Erdžan 9, Arisan 8, Hodžaoglu 11, Bagdži (libero), Jilmaz, Gonulkirmaz, Alidži, Kaladž, Ajdinlar, Selektor: Sahin Čatma.
SRBIJA: Popović 14, Čanak 4, Čikiriz 11, Lukić 25, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Buša 7,   Mirković 5, Stepanović (libero), Mitrović 1, Lazić, Simić, Kubura, Džamić. Selektor: Milan Gršić.

Kadetkinje Srbije poražene su u polufinalu 12. Svetskog prvenstva (2:3) od Turske, pa će u nedelju, od 14 časova, igrati meč za bronzu. U, do kraja dramatičnom meču, odlučila je jedna lopta i ona je nažalost, pala u naš deo terena. Možda je baš taj poslednji poen bio i poklon domaćinu, ali je utisak da u „Baškentu” i nije moglo da bude drugačije.
I „fortuna” je juče obukla turske odore, pa će domaćin ponovo u finale jednog velikog takmičenja, a srpskim kadetkinjama ostaje da u meču za bronzu ponove aprilsko izdanje, kada su preko Nemačke stigle do medalje na Evropskom prvenstvu.
Ne može se puno toga zameriti izabranicama Milana Gršića, koje nisu imale snage i znanja da u petom setu, na pravi način, privedu meč kraju. Vodile su 10:7 i tu stale. Protivnik je nanizao šest poena (10:13), a nakon izjednačenja (13:13) je ipak prvi stigao do meč lopti.
 Iskoristio je drugu, kada je glavni sudija, Austrijanac Sođa, prihvatio odluku linijskog, da aut–servis Akman proglasi dobrim. Zbog ove, ali i još nekih odluka sudijskog para, ostaće gorak ukus poraza, zaliven i suzama.
Utakmica je bila borbena, ne i kvalitetna. Veliki broj grešaka sa obe strane, kako na servisu, tako i na prijemu, „davao bi krila” ekipi koja je zapravo bila mirnija. Igralo se na mahove, tako je išao i rezultat. Zato bi cela priča ovog dramatičnog meča, mogla da stane u već opisanu završnicu taj breka.
Treba reći da je utakmici prisustvovalo 4.700 gledalaca i da se naša reprezentacija, tek u drugom setu, privikla na ogromnu buku sa tribina.
Da je trema nestala ranije, možda bi sada pisali o istorijskom trijumfu, a ovako, ostaje nam da sjajnoj „generaciji 94” poželimo puno sreće u meču za bronzu i da se nadamo da će, kao i u aprilu, ponovo u Srbiju doneti jedno bronzano odličje, ovoga puta svetsko.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.