SP: Poraz Brazila, Argentina u vođstvu

Izvor: B92, 18.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Poraz Brazila, Argentina u vođstvu



Posle 11 kola južnoameričkih kvalifikacija za SP 2006 u fudbalu u vođstvu je selekcija Argenitne.

Argentinci su u Buenos Airesu pobedili Venecuelu sa 3:2. Već posle četiri minuta igre bili su u vođstvu, autogol Reja posle slobodnog udarca sa leve strane. Izjednačio je Moran u 32. minutu, a prvo poluvreme završeno je prednošću domaćeg tima, pošto je Rikelme, sjajno izvedenim slobodnim udarcem sa 20 metara savladao golamna Dudamela.

I u drugom poluvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Argentinci su bili bolji, a gol koji je u 66. minutu postigao Saviola najavio je mirnu završnicu. Ipak, katastrofalna greška Abondansijerija, koji je branio za Argentinu, omogućila je Vielmi da se upiše u strelce i utakmicu ostavi otvorenom do kraja. Ostalo je 3:2.

Peru je pobedio Čile, sa 2:1. Prvo poluvreme završeno je bez golova, a prednost domaćoj ekipi doneo je Farfan u 55. minutu. Drugi gol za Peruance postigao je Gerero, pet minuta pre kraja, a konačan rezultat postavio je Gonsales u 90. minutu. Vremena za izjednačenje Čileanaca nije bilo.

Brazil je u Ekvador otišao kao favorit, a vratio se 'praznih šaka'. Posle inicijative branilaca titule, na asistenciju Delgada, Mendes je u 78. minutu savladao Didu, Brazil je 'upisao' prvi poraz u kvalifikacijama, a Ekvador popravio šanse ad se, drugi put zaredom, nađe na završnom turniru.

Kolumbija je, golom Jepesa u 18. minutu, savladala Boliviju i vratila se 'u igru' za plasman u prvih pet. Bolivijci, koji nemaju nijedan bod osvojen na strani, su ubedljivo poslednji na tabeli.

Jedan gol odlučio je i duel Urugvaja i Paragvaja, a pobedu nekada dvostrukim prvacima sveta doneo je veteran iz Juventusa, Paolo Montero u 78. minutu.

Prve četiri repezentacije iz KONMEBOL zone plasiraće se na Prvenstvo sveta u Nemačkoj, petoplasirana selekcija igraće sa pobednikom zone Okeanija za još jedno mesto na SP.

Tabela posle 11 kola: Argentina 22, Brazil 20, Paragvaj 16, Ekvador 16, Urugvaj 14, Kolumbija 13, Peru 13, Čile 13, Venecuela 13, Bolivija 10.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.