SP: Plavi za treće mesto u Japanu

Izvor: B92, 02.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: "Plavi" za treće mesto u Japanu



Odbojkaška reprezentacija Srbije i Crne Gore igraće za treće mesto i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu. Naša selekcija izgubila je u polufinalu od Brazila sa 3:1 (25:19, 15:25, 25:22, 25:12).

Prva dva seta završena su za ukupno 38 minuta igre. U prvom setu Brazilci su bili sigurni, u drugom se naš tim vratio, a treći set bio je "otvoren" do 19:17 za Brazil. Bilo je 8:6, pa 16:12 za Brazil, Vujević je vratio "plave" na 19:17, ali je usledila nova dobra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << serija Brazilaca za 24:20, a druga set-lopta pretvorena je u dobijen set.

Kada se u četvrtom setu na prvi tehnički tajmaut otišlo sa 8:7 za Brazil, nije mogao da se nasluti skori rasplet. Usledilo je 5:2 za Brazilce, a posle 14:10, serija od 4:0, pa je meč bio odlučen, a naš tim nemoćan da zaustavi rivala. Taj period igre trajao je 21 minut.

Selekcija Srbije i Crne Gore igraće u nedelju od 6.30 za treće mesto sa Bugarskom, koja je u drugom polufinalu izgubila od Poljske sa 1:3.

Srbija i Crna Gora: Bojović, Boškan, Samardžić, N. Grbić 4, V. Grbić 10, Bjelica, Gerić 10, Vujević 12, Miljković 17, Petković, Nikić, Podraščanin 6.

"Jedino što mogu da kažem je da, iako smo mi jedna od najboljih ekipa sveta, od Brazilaca imamo još puno toga da naučimo. Čestitam im i mislim da ćemo sledeći put kada ih sretnemo na nekom takmičenju biti spremniji," rekao je posle meča Ivan Miljković.

"Imali smo priliku u trećem setu, na nesreću, napravili smo greške i izgubili. Bili smo ravnopravni do 11:9 u četvrtom setu, ali smo onda jednostavno stali. Nadam se da ćemo se sutra vratiti i dobro odigrati," rekao je kapiten Nikola Grbić.

"Prvo čestitam Brazilcima i na pobedi i na sjajnoj igri. U četvrtom setu su bili znatno bolji. Nadam se da ćemo u poslednju utakmicu ući kao u ovu i da ćemo biti u stanju da se kući vratimo sa medaljom," izjavio je trener Igor Kolaković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.