SP: Mađarska - Hrvatska u finalu

Izvor: B92, 30.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Mađarska - Hrvatska u finalu



U finalu Svetskog prvenstva u Melburnu igraće vaterpolisti Mađarske i Hrvatske. Posle regularnih 32 minuta igre i 2x3 minuta produžetka, Mađarska je pobedila Španiju rezultatom 12:11.

U regularnom toku utakmice bilo je 10:10, a pobedu i plasman u finale za Špance "ispustio" je (i bukvalno) Ivan Peres, kome je nekoliko sekundi pre kraja ispala lopta iz ruke u izglednoj situaciji za postizanje gola.

Španija je bila bolji tim tokom većeg dela meča, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali su Mađari dizali formu kako je utakmica odmicala, da bi u produžetku zasluženo trijumfovali. U drugom polufinalu, Hrvatska je pobedila Srbiju 10:7.

Mečevi za zlatnu i bronzanu medalju igraju se u nedelju. Osvajači medalja izboriće direktan plasman na Olimpijske igre u Pekingu 2008.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.