SP - Mađar oborio Felpsov rekord star 10 godina!

Izvor: Sportske.net, 24.Jul.2019, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP - Mađar oborio Felpsov rekord star 10 godina!

Mađarski plivač Krištof Milak osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 200 metara delfin stilom na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji uz novi svetski rekord.

Milak je trku završio za minut i 50,73 sekunde i tako oborio rekord legendarnog Majkla Felpsa postavljen pre deset godina u Rimu i koji je iznosio 1:51,51.

Ovaj 19-godišnji plivač postao je prvi tinejdžer koji je osvojio titulu šampiona sveta još od Majkla Felpsa kojem je to pošlo za rukom kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je imao 18 godina.

Japanac Daija Seto osvojio je srebro, dok je bronza pripala Južnoafrikancu Čadu le Krosu.

Italijanska plivačica Federika Pelegrini osvojila je zlatnu medalju u trci na 200 metara slobodnim stilom.

Ova 30-godišnja Italijanka je stazu preplivala za minut i 54,22 sekunde i iza sebe ostavila 18-godišnju Australijanku Ariarne Titmus i Švedjanku Saru Sjestrem.

Još jedno zlato Italiji danas je doneo Gregorio Paltrinijeri koji je 800 metara preplivao za sedam minuta i 39,27 sekundi, dok je Britanac Adam Piti bio najbrži u finalu trke na 50 metara prsno (26,06 sekundi).

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.