SP: Košarkašice u drugom šeširu

Izvor: B92, 14.Mar.2014, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Košarkašice u drugom šeširu

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu sa Belorusijom, Češkom i Turskom na žrebu za SP u Turskoj 2014.

Žreb će se održati u subotu od 17:30 časova u Istanbulu. Svetsko prvenstvo održava se od 27. septembra do petog oktobra, a gradovi domaćini biće Ankara i Istanbul.

Prvi šešir čine najbolje rangirane selekcije na FIBA rang listi i one će biti nosioci grupa, a to su Australija, Francuska, Španija i SAD.

Ostali šeširi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sastavljeni su po geografskom principu, tako da timovi sa istih kontinenata budu ravnomerno raspoređeni.

Prvi šešir: Australija, Francuska, Španija, SAD

Drugi šešir: Belorusija, Češka, SRBIJA, Turska

Treći šešir: Brazil, Kanada, Kina, Kuba

Četvrti šešir: Angola, Japan, Koreja, Mozambik.

Reprezentacija Srbija će dobiti po jednog rivala iz preostale tri grupe, a da li će igrati u Istanbulu ili Ankari zavisi isključivo od toga u kojoj grupi će biti žrebane košarkašice SAD. Amerikanke su povlašćene u žrebu i igraće u Istanbulu.

Takođe, u Istanbulu će igrati i grupa koja se ukršta sa tom grupom (A i B ili C i D). Turska će u prvoj fazi igrati u Ankari, što znači da neće moći da bude u grupi gde su Amerikanke ili u grupi sa kojom se ukršta u narednoj fazi.

Već sada je poznato da će selekcija Kine, koja je svrstana u treći šešir, igrati u grupi gde su SAD. Po geografskom principu zemlje iz FIBA Amerika (Brazil, Kanada i Kuba) koje su svrstane u trećem šeširu ne mogu da igraju u istoj grupi sa SAD u prvoj fazi. Takođe, Japan i Koreja koje su u četvrtom šeširu, neće moći da budu u istoj grupi kao i Kina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srpkinje u drugom šeširu

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Mar.2014

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu sa Bjelorusijom, Češkom i Turskom na žrijebu za SP u Turskoj 2014.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.