SP KLUBOVA: Korintijans na krovu sveta

Izvor: Mondo, 16.Dec.2012, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP KLUBOVA: Korintijans na krovu sveta

Brazilski klub pobedio Čelsi sa 1:0 u finalu Svetskog klupskog prvenstva u Jokohami.

Korintijans je prvak sveta! Brazilci su u finalu Svetskog klupskog prvenstva na stadionu u Jokohami slavili protiv Čelsija sa 1:0 (0:0).

Korintijans je tako stigao do druge titule svetskog šampiona, nakon što je trijumfovao na istom takmičenju 2000. godine. Najbogatiji brazilski klub je trijumfom u Japanu prekinuo seriju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od četiri prethodne pobede evropskih klubova u finalima klupskih Mundijala.

Pobednički gol za klub iz Sao Paula postigao je Paulo Gerero u 69. minutu glavom, posle jedne brzopotezne akcije svojih saigrača.

Čelsi je, na drugoj strani, imao stopostotnu šansu za izjednačenje u 84. minutu, ali je Fernando Tores bio neprecizan. Španac je se našao sam ispred golmana Korintijansa, ali je šutnuo loptu pravo u njegove ruke.



Treće mesto na klupskom SP osvojio je meksički Monterej koji je bio bolji od afričkog šampiona, egipatskog Al Ahlija - 2:0.

Monterej je došao u vođstvo već u trećem minutu kada je Hesus Korona samo plasirao loptu u mrežu, pošto su se prethodno golman Mahmud Abu Elsud i defanzivac Sajed Moaved sudarili u želi da spreče gol.

Drugi gol pao je u 66. minutu, a strelac je bio Sezar Delgado iz kontranapada.

(MONDO, foto: Beta/AP)
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Čelzi i Bane Ivanović bez trofeja, Korintijans prvak sveta!

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Dec.2012

Brazilski Korintijans osvojio je titulu prvaka sveta, pošto je u finalu u Jokohami savladao engleski Čelsi sa 1:0 (0:0).. Ovo je druga titula svetskog šampiona brazilskog kluba, koji je prekinuo seriju od četiri prethodne pobede evropskih klubova u finalima klupskih Mundijala.. Pobednički gol za...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.