SP - Čikago: Ispao i Čurović

Izvor: B92, 25.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP - Čikago: Ispao i Čurović



Reprezentativac Srbije Nebojša Čurović eliminisan je u prvom kolu Svetskog prvenstva u boksu, koje se održava u Čikagu. U kategoriji do 75 kilograma, Čurović je izgubio od Arhenisa Nunjesa iz Dominikanske Republike, sudijskom diskvalifikacijom u drugoj rundi.

Čurović je posle dosta nervoznog početka borbe izgubio prvu rundu, iako je u finišu uspeo da zada nekoliko sjajnih udaraca Dominikancu.

U drugoj rundi Nunjes je dva puta dobro uzdrmao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpskog boksera. Ipak, čini se da je sudija pogrešio jer je u jednom trenutku Čurovic dobio udarac ispod pojasa, ali mu je sudija, bez obzira, brojao. Treneri Milić i Ćirković su posle meča protestovali, ali odluke nisu promenjene.

Čurović je, posle Milana Piperskog (kategorija do 64 kilograma), drugi predstavnik Srbije koji je ispao već posle prvog kola.

Nebojša Čurović bio je vrlo nezadovoljan posle meča:

"Poludeo sam zbog čudnih odluka sudija. Većina gledalaca u dvorani je bila uz mene. U prvoj rundi sam loše počeo, ali sam se vratio u finišu i u jednom trenutku dobro uzdrmao Dominikanca. Ipak, na žalost nije pao. U drugoj se sve okrenulo protiv mene. Sudija je bio na strani mog rivala. I kada me je udario ispod pojasa, on je označio prekid i dao javnu opomenu protivniku. Mi smo se već radovali. A onda odjednom sudija u ringu je podigao ruku Dominikancu. Naše žalbe nisu urodile plodom. U knjižici su prvo upisali da sam ja pobednik, da bi onda to precrtali. Katastrofa!"

U konkurenciji su i dalje Zoran Mitrović, Branko Srdić i Mane Marčeta.

U kategoriji do 69 kilograma, Zoran Mitrović će se u prvom kolu boriti sa Nilom Perkinsom iz Engleske, meč je zakazan za četvrtak uveče, a bolji iz tog meča u drugom kolu izlazi u ring pobedniku duela Skerlo (Litvanija) - Sing (Indija).

U kategoriji do 91 kilograma, Branko Srdić je u prvom kolu slobodan, a u drugom će se, u petak, boriti sa Džonom Svinijem iz Irske.

I Mane Marčeta u superteškoj kategoriji 'preskače' prvo kolo, u drugom će u ring sa Emanuelom Augustanom sa Haitija. Taj meč planiran je za subotu.

Na šampionatu učestvuje oko 700 boksera iz 119 država. Svim pretendentima na mesto na olimpijskom turniru posao je olakšala kubanska vlada zabranivši tamošnjim bokserima da nastupe u Čikagu zbog toga što su posle prethodnih takmičenjima u SAD njihovi borci često ostajali i tražili politički azil.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.