SP: Brazil ubedljivo do zlata

Izvor: B92, 03.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP: Brazil ubedljivo do zlata



Odbojkaška reprezentacija Brazila osvojila je zlatnu medalju na 16. Svetskom prvenstvu u Japanu. Brazil je ubedljivo savladao selekciju Poljske u finalu rezultatom 3:0 (25:12, 25:22, 25:17) za samo 70 minuta igre i odbranio titulu osvojenu pre četiri godine u Argentini.

Srebro je pripalo Poljskoj, a bronzu su ranije danas osvojili Bugari, koji su u utakmici za 3. mesto savladali Srbiju i Crnu Goru sa 3:1. Peto mesto osvojila je Italija, šesta je Francuska, sedma Rusija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a osmi domaćin Japan.

Brazilci su danas naneli prvi poraz Poljskoj na ovom šampionatu, i to tako ubedljiv da odbrana titule gotovo ni jednog trenutka nije doša u pitanje. Silovito su šampioni ušli u finalni meč. Snažnim servisima, požrtvovanom igrom u odbrani, brzim kontrama, potpuno su demoralisali poljsku ekipu, koja je delovala nemoćno, kao da je pukom slučajnošću stigla do finala. Tako su Brazilci prvi set završili sa 25:12.

Ipak, Poljaci su se trgli u drugom setu, iako su od tada morali da igraju bez svog libera Pjotra Gačeka, koji se povredio. Njegovu ulogu preuzeo je primač Mihal Bakijevič. Jedina do danas neporažena ekipa na ovom SP došla je do vodjstva od 6:3, terajući strpljivom igrom Brazil na greške.

Vodili su Poljaci sa 20:18 u tom setu i to je bio jedini trenutak u kome su "crveni" imali šansu. Nisu je, medjutim, iskoristili, Brazilci su vratili svoj ritam i na kraju slavili sa 25:22 za 2:0. U trećem setu, Brazil nije dopustio neizvesnost, i sa sigurnom i disciplinovanom igrom, čak bez previše snažnog servisa, došao je do 25:17 i maksimalne pobede od 3:0. Usledilo je veliko slavlje igrača i stručnog štaba Brazila, koji je na ovom SP pretrpeo jedan poraz - u prvoj fazi protiv Francuske.

Naredno SP za odbojkaše igraće se 2010. godine u Italiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.