ŠOKANTNA VEST IZ HRVATSKE: Legendarni sportista doživeo MOŽDANI udar (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2019, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOKANTNA VEST IZ HRVATSKE: Legendarni sportista doživeo MOŽDANI udar (FOTO)

Prekid karijere je neminovan.

Mirko Filipović obelodanio da je završio karijeru. Legendarni hrvatski borac nikada više neće kročiti u ring zbog zdravstvenih problema.

- Cela bolnica to zna, imao sam moždani udar. Taj je izliv jje mogao da ode levo, ,mogao je desno, pukla mi je žila - šokirao je sve Mirko Filipović.

Sa tugom u glasu u Dnevniku TV Nova nastavio je.

- Mogao bih se rasplakati sad, ali to je to. Mir? Kongo? Fjodor? Ništa od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << toga, nikad se neće dogoditi. Imam probleme s vratom, hvata me nesvestica čim se okrenem. Išao sam na magnetnu rezonancu sve je bilo OK. Bolovi su me smetali, mislio sam da tako mora biti. I onda sam zarotirao vrat deset puta u jednu pa drugu stranu, i pao u nesvest - rekao je Kro Kap.

MIRKO FILIPOVIĆ NAJAVIO JE KRAJ KARIJERE 'Imao sam moždani udar, nikad više neću u ring'... pic.twitter.com/3tfwQR4SaX

— Klikaj.hr (@Klikaj_hr) March 1, 2019

Objasnio je kako je došlo do moždanog udara.

- Nema to veze s borbom, vrat mi je preopterećen s 30 godina treninga . Bio je jedan nagli pokret i sad doslovce borba za život!

Očekuje ga period mirovanja.

- Ne smem primiti ni blaži udarac, tri mjeseca ni lakši trening, samo šetnje. Bilo koji oblik sklekova, vožnje biciklom, povisuje pritisak i može izazvati novo krvarenje. A novi moždani mogao bi biti smrtonosan. U boljem slučaju. U gorem mogao bih biti oduzet u rukama i nogama, da nisam svestan okoline - zaključio je Mirko.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.