ŠOK U ZAVRŠNICI ŠAMPIONATA BELORUSIJE: Bate u poslednjem kolu ostao bez titule (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 16:06

ŠOK U ZAVRŠNICI ŠAMPIONATA BELORUSIJE: Bate u poslednjem kolu ostao bez titule (FOTO)

Novi šampion Šahtjor iz Soligorska.

Nije kom je rečeno nego kome je suđeno. Tako bi se u najkraćem moga opistati šokanatan završetak šampionata Belorusije. Najpoznatijem u poslednje vreme, ali i najbogatijem klubu Bate Borisovu titula je ponovo izmakla u poslednjem kolu.

Bila im je potrebna pobeda u Minsku, ali su protiv velikog rivala Dinama odigrali samo 0:0 i drugu godinu zaredom ostali prazbih šaka.

Zato je veliko slavlje bilo u Soligorsku. Šahtjor >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u poslednjem kolu savladao Minsk sa 4:2 i popeo sa na tron. Iako, se po rezultatu to ne bi reklo, viđena je pravda drama na terenu novog šampiona. Do 85. minuta rezultat je bio 2:2, kada su gosti ostali sa igračem manje, a Rudari to iskoristili i postigli dva gola titule vredna,

«Шахтер Солигорск» вырвал чемпионство Беларуси на 93-й минуте – БАТЭ остался без золота второй год подряд 🏆

Развязка гонки за титул получилась сумасшедшей 🔥🇧🇾

➡ https://t.co/PGh1dzPGwT pic.twitter.com/rH90oq5PzV

— Eurosport.ru (@Eurosport_RU) November 28, 2020

Ovo je za Šahtjor druga šampionska titula, na koju su čekali od 2005. godine. U njoj su učestvoval nekadašnji bek Vojvodine i Crvene zvezde, Nikola Antić, kao i bivši vezista Napretka, Igor Ivanović. Obojica su igrali i meč sa Minskom.

Ч-Е-М-П-И-О-Н-Ы!!! 🥇 pic.twitter.com/sHvzgm3DtP

— ФК Шахтер Солигорск (@fcshakhterby) November 28, 2020

BATE još ima priliku da osvoji Kup Belorusije, pošto će u finalu 5. decembra da igra upravo protiv Dinama.

Iz ige su ispali Smoleviči i Belšina, dok će Slusk morati da igra plej-aut.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.