ŠOK U FRANCUSKOM PRVENSTVU: Igrač odbio da obuče dres sa duginim bojama, klub ga odmah kaznio

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2023, 08:47

ŠOK U FRANCUSKOM PRVENSTVU: Igrač odbio da obuče dres sa duginim bojama, klub ga odmah kaznio

Držao se svog principa, pa morao da plati.

Francuski fudbalski klub Nant kaznio je svog napadača Egipćanina Mostafu Mohameda jer je u nedelju odbio da igra protiv Tuluza, kada su timovi širom Francuske nosili brojeve u duginim bojama na dresovima kako bi podržali borbu protiv homofobije.

Nant je u saopštenju za javnost naveo da je egipatski fudbaler kažnjen novčano i da će taj novac biti doniran francuskoj dobrotvornoj organizaciji.

- Pre svega, Nant >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi želeo da ponovi svoju posvećenost u borbi protiv homofobije. Mostafa Mohamed, napadač Nanta, odbio je da igra protiv Tuluza iz ličnih razloga. U tom cilju, direktori Nanta su odlučili da ga kazne finansijski - stoji u saopštenju kluba.

Nant je dodao da će nastaviti da se bori protiv svih oblika diskriminacije, kao što je uvek činio.

Napadač Tuluza Zakaria Abuhlal izostavljen je iz tima na istoj utakmici pošto je takođe odbio da obuče dres.

Pogledajte kako izgleda vatrena navičica Milana, Klaudija Romani

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.