ŠOK: Manćini podneo ostavku

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Avg.2023, 15:15

ŠOK: Manćini podneo ostavku

Koja je i prihvaćena.

Selektor reprezentacije Italije Roberto Manćini podneo je ostavku, potvrdio je danas Fudbalski savez Italije (FIGC).

U saopštenju se navodi da je Manćini kasno sinoć obavestio čelnike FIGC da podnosi ostavku. On je bio selektor Italije od 2018. godine, a imao je ugovor do juna 2026.

- FIGC je prihvatio ostavku Manćinija. Ovo je kraj značajnog istorijskog poglavlja u italijanskoj reprezentaciji, koji je počeo 2018. godine, a završio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se finalnim turnirom Lige nacija 2023. Manćini je sa ovim timom osvojio EP 2021. godine. S obzirom na to da nas u septembru očekuju važne utakmice u kvalifikacijama za EP (sa Severnom Makedonijom i Ukrajinom), ime novog selektora će uskoro biti poznato - navodi se u saopštenju FIGC.

Manćini je sa selekcijom Italije ostvario 39 pobeda i zabeležio devet poraza, a 13 mečeva je završeno bez pobednika. Italija se nalazi na trećem mestu na tabeli grupe C kvalifikacija za EP 2024. sa tri boda. "Azuri" će devetog septembra igrati sa Severnom Makedonijom, a tri dana kasnije sastaće se sa Ukrajinom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.