SO: Poziv na debatu „Perspektive mladih u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2016, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SO: Poziv na debatu „Perspektive mladih u Srbiji"

Somborski edukativni centar i Evropski pokret u Srbiji – lokalno veće u Novom Sadu u utorak 18. oktobra, u Domu učenika srednjih škola u Somboru, organizuju debatu „Perspektive mladih u Srbiji". Rok za prijavu prisustva je 17. oktobar.

Debata „Perspektive mladih u Srbiji" predstaviće rezultate studije „Mladi u Srbiji 2015 – Stanja, opažanja, verovanja i nadanja" koju je sproveo Friedrich Ebert Stiftung – FES i SeConS grupa za razvojnu inicijativu.

Studija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je zasnovana na empirijskim podacima prikupljenim neposrednim intervjuisanjem 1200 mladih, starosti od 15 do 29 godina, iz svih krajeva Srbije. Glavne teme istraživanja bile su materijalni status i životni uslovi, obrazovanje, rad i zapošljavanje, porodica i slobodno vreme, poverenje, stavovi i verovanja, buduće težnje, kao i odnos prema politici i pristupanju Srbije Evropskoj uniji, navodi se u pozivu.

Studija pokazuje da se mladi ljudi u Srbiji i dalje suočavaju sa ograničenjima kao što su neefikasno obrazovanje, visoka nezaposlenost, otežan put ka finansijskoj nezavisnosti i duboki osećaj isključenosti iz politike.

Debata će se održati u periodu od 11 do 15 časova, a namenjena je mladima, predstavnicima omladinskih organizacija, srednjoškolskim učeničkim i studentskim paralamentima i svim drugim akterima omladinske politike u Somboru, a planirani program može se pogledati ovde.

Zainteresovani za učešče u debati i doprinos kvalitetu diskusije treba da se prijave najkasnije do ponedeljka, 17. oktobra do 17 časova putem onlajn formulara koji se nalazi na sajtu Somborskog edukativnog centra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.