SMENJEN SAŠA BOŠKOVIĆ: Rukometašice čekaju novog selektora

Izvor: Kurir, 11.Feb.2016, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMENJEN SAŠA BOŠKOVIĆ: Rukometašice čekaju novog selektora

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije smenio je selektora rukometašica Sašu Boškovića.

Bošković je predao izveštaj koji nije usvojen.

Saša Bošković je za selektora postavljen 2011. godine.

Sa reprezentacijom je osvojio 4. mesto na Evropskom prvesntvu 2012. u Beogradu i srebro 2013. godine na Svetskom prvenstvu 2013. godine, takođe u Beogradu.

Na minulom Evropskom prvenstvu reprezentacija je ispala već u prvom krugu, a na tom takmičenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je nastupila bez najboljih igračica Andree Lekić, Katarine Tomašević, Dragane Cvijić i Sanje Damjanović, koje su bojkotovale nacionalni tim zbog sukoba sa Boškovićem.

Saša Bošković je rođen 1963. godine u Aranđelovcu. Trenerskim pozivom, počeo je da se bavi u Šamotu iz Aranđelovca, 1992. godine. Sa kadetima (1978. godište) osvaja titulu prvaka države. Vodio je Šamot u Super Ligi tadašnje SR Jugoslavije i bio uključen u stručni štab juniorske reprezentacije 1998. godine.

Najveći uspeh postiže kao trener ŽRK Knjaz Miloš sa kojim u sezoni 2006/2007 igra Ligu šampiona, a 2007. osvaja i titulu prvaka Srbije.

Posle šest meseci u rumunskoj Devi, postaje trener Partizana sa kojim osvaja Kup Srbije 2008. godine, pa titulu i Super Kup, godinu dana kasnije.

Poslednji trenerski angažman pre selektorske uloge je imao u pančevačkom Dinamu, sa kojim je opstao u Super ligi prošle sezone.

Autor: Kurir sport

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Bošković više nije selektor rukometašica

Izvor: B92, 11.Feb.2016

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije smenio je Sašu Boškovića sa mesta selektora ženske reprezentacije. Bošković je smenjen posle pet godina uspona, padova i sukoba sa najboljim rukometašicama, koje su iz protesta odbile da igraju u Danskoj.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.