SLAVNI SPORTISTA IZLAZI NA SLOBODU: Prošlo je 11 godina od brutalnog UBISTVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jan.2024, 20:53

SLAVNI SPORTISTA IZLAZI NA SLOBODU: Prošlo je 11 godina od brutalnog UBISTVA

Odležao je polovinu kazne.

Nekadašnji paraolimpijski šampion Oskar Pistorijus, a kasnije i osuđeni ubica, izlazi u petak, 5. januara na slobodu, posle 11 godina od kako je ubio svoju devojku Rivu Stenkamp.

Pistorijus je u martu 2023. godine dobio pravo na uslovno puštanje na slobodu, pošto je odležao polovinu kazne na koju je osuđen, a kazna je bila 13 godina i pet meseci zatvora.

Uslovni otpust mu je odobren 24. novembra, a 5. januara će stupiti na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << snagu.

Vlasti Južne Afrike su objasnile da će Pistorijus ostatak kazne izdržati kroz društveno koristan rad. Sve vreme će biti pod nadzorom i moraće da poštuje pravila uslovne kazne dok ona ne istekne u decembru 2029. godine.

Pistorijusu će biti određena i osoba koja će kontrolisati i nadzirati njegovo ponašanje i koja će mu pomoći oko traženja zaposlenja i mesta za stanovanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.