SLAVLJE SA TRAGIČNIM EPILOGOM: Jedan ubijen i 200 povređenih u Napulju na proslavi titule (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2023, 17:39

SLAVLJE SA TRAGIČNIM EPILOGOM: Jedan ubijen i 200 povređenih u Napulju na proslavi titule (VIDEO)

Da li je to cena Skudeta...

Šampionsko slavlje Napulja zbog titule šampiona Italije imalo je tragičan epilog.

Radost zbog prvog "Skudeta" posle 33 godine zasenjen je jednom smrću i stotinama povređenih ljudi u proslavi.

Preminuo je 26-godišnji muškarac, javlja italijanska novinska agencija ANSA i navodi da je on bio jedan od četvero ranjenih u pucnjavi.

Prema dnevniku "Korijere dela Sera", još nije jasno da li su pucnjevi ispaljeni u sklopu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fudbalskog slavlja ili je reč o kriminalnom činu, a list "La Stampa" izveštava da je žrtva bila povezana s lokalnim mafijaškim klanom.

Još 200 osoba je povređeno tokom slavlja – od rana nožem do opekotina od petardi i napada astme izazvanih udisanjem dima iz baklji.

Nakon remija 1:1 u četvrtak u Udinama, Napoli je osvojio prvi Skudeto još od ere legendarnog Argentinca Dijega Armanda Maradone.

Nakon njegove smrti Napolijev stadion je poneo njegovo ime, a u četvrtak je bio pun navijača koji su na video-bimovima pratili prenos istorijskog meča iz Udina.

The party in Naples 🎆 pic.twitter.com/r8IR7g7eJj

— B/R Football (@brfootball) May 5, 2023

Oko 60.000 navijača je nakon utakmice slavlje prenelo na centralne ulice Napulja.

Incredible. Naples 🎉 #Napoli pic.twitter.com/5Y5kXYmSWf

— Italian Football News 🇮🇹 (@footitalia1) May 4, 2023

Na "Pjaci del Plebiskito" u blizini luke pevalo se i slavilo, mahalo zastavama i ispalilo nekoliko raketa, a barem tri su osobe zadobile povrede ruku uzrokovane vatrometom tokom slavlja.

Inače, Napulj i jug Italije su poznati po žestokim vatrometima, od kojih se većina pravi na krovovima zgrada u režiji stanovnika...

Proslava ovog zasluženog Skudeta bez dileme će se nastaviti u znaku povratka titule na jug, nakon što su ga 22 godine monopolizovala tri velikana severa – Juventus, Milan i Inter.

Nova erupcija veselja očekuje se u nedeljnoj domaćoj utakmici Napolitanaca protiv Fiorentine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.