SLAVIĆU U RESTORANU

Izvor: Kurir, 06.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLAVIĆU U RESTORANU

Rođendan ću obeležiti s porodicom, ali neću biti u prilici da sama napravim tortu, kaže srpska teniserka koja danas puni 20 godina

Srpska teniserka Ana Ivanović danas puni 20 godina. Ana za rođendan nije poželela ni titulu na Mastersu u Madridu, koji počinje danas, niti nekog zgodnog dečka, već samo odmor. U intervjuu za Kurir lepa teniserka otkriva kako će proslaviti svoj jubilej i šta očekuje od turnira u Madridu.

Šta ste poželeli samoj sebi za rođendan?
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
- S obzirom na to da je kraj sezone, imam samo želju da se dobro odmorim na nekom prijatnom mestu.

Kako ste planirali da ga proslavite?

- Rođendan ću proslaviti u jednom restoranu u Madridu sa porodicom, kao i sa najbližim timom koji će me bodriti na Mastersu. Nisam u prilici da sama napravim tortu, ali je sigurno da će rođendanski kolač biti neizostavan.



Da li imate tremu s obzirom na to da je ovo vaš prvi masters?


- Učešće na Mastersu za mene je nešto o čemu sam maštala već duže vreme. Ipak, to ne znači da sam u Madrid došla da bih gubila. Ne želim da razmišljam o rezultatu, već samo da odigram najbolje što mogu i pokažem šta znam. Uživam u tome što sam prvi put deo šampionata. To je za mene veliki izazov, ne samo zbog toga što su ovde samo najbolje teniserke sveta nego i zbog rasporeda i intenziteta.



Rođendan ćete proslaviti u Madridu, a novu godinu dočekati u Hongkongu. Koliko vam nedostaje da takve momente provedete sa rođacima i prijateljima?


- Na najvećim turnirima uglavnom je cela porodica sa mnom, a bićemo zajedno i na dočeku nove godine u Hongkongu. Trudimo se da što je moguće više budemo na okupu. Naravno, prijatelje ne viđam tako često, ali sam prihvatila da je to neizbežno zbog posla kojim se bavim. Umesto toga stičem nova poznanstva na putovanjima po svetu, upoznajem druge kulture i nacije. Posebno se radujem susretu sa prijateljima, i pošto su to retke prilike, još više uživam u tome.



Izuzimajući turnir u Španiji, sezona je završena. Koja je najznačajnija lekcija koju ste naučili ove godine?


- Iskustvo iz finala Rolan Garosa je nešto što ću uvek pamtiti. U tom trenutku igrati finale grend slema za mene je bilo nešto izuzetno veliko, toliko veliko da me je potpuno blokiralo, i to sam shvatila tek kada sam se našla na terenu i suočila s protivnicom. Svakako je to iskustvo koje mi je pomoglo da drugačije razmišljam pred velika iskušenja. Inače, ceo turnir u Parizu se odvijao na najbolji mogući način i osećala sam se fantastično, sve do poslednjeg koraka...

DIRLJIVA PRIČA O BAZENU

Otkada ste jednom za medije ispričali da ste trenirali u praznom bazenu, sada vas gotovo identifikuju s tim. Da li to počinje malo da vam smeta?

- Novinarima je to veoma interesantno i mnogo puta sam o tome morala iznova da pričam. Sve je krenulo kada sam na pitanje novinara gde sam trenirala u detinjstvu odgovorila da sam nekoliko godina tokom zime trenirala u bazenu. U svakom slučaju, to je deo mog detinjstva na koji sam takođe ponosna i koga se rado sećam. Za ljude u svetu to je postala, kako kažu, jedna dirljiva i veoma inspirativna priča o uspehu.

SVETLANA KUZNJECOVA MI DAJE SAMOPOUZDANJE

Ana Ivanović će svoj prvi meč na Mastersu u Madridu igrati protiv 2. teniserke sveta Svetlane Kuznjecove, večeras od 21.30. U dosadašnjih pet mečeva sa Ruskinjom Ivanovićeva je tri puta pobedila, što je ohrabruje pred debi na šampionatu.


- To je izuzetno težak meč za početak. Svetlana i ja smo ove godine imale dve sjajne bitke, koje sam, na sreću, ja dobila. Očigledno mi ti mečevi ulivaju dosta samopouzdanja, ali znam da moram dobro da počnem i da joj ne dozvolim da bude ispred mene.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.