SL: Druga pobeda Srbije u Kairu

Izvor: B92, 24.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SL: Druga pobeda Srbije u Kairu



Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Kairu selekciju Egipta sa 3:0, po setovima 25:23, 25:20, 25:23, u drugoj utakmici petog vikenda Svetske lige.

To je Srbiji šesta pobeda ove godine u Grupi C Svetske lige, pa je sada na drugom mestu na tabeli i ima šanse da zadrži tu poziciju i nada se pozivnici za finalni turnir Svetske lige. Pre dva dana, u petak u Kairu, "plavi" su Egipat takođe pobedili sa 3:0

Naredne mečeve, poslednjeg vikenda takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po grupama Svetske lige, Srbija će igrati sa Rusijom u petak u Vršcu, a potom u nedelju u Beogradu.

Rusija je pobedama nad Kubom u dva meča ovog vikenda obezbedila prvo mesto u Grupi C i plasman na finalni turnir, koji će se igrati od 11. do 15. jula u Katovicama.

U Katovice će putovati i jedna drugoplasirana ekipa, koja dobije specijalnu pozivnicu Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

Srbija je večeras igrala bez libera Marka Samardžića, koji je imao stomačnih problema prethodne noći. Njega je zamenio primač Nemanja Dukić.

Selektor Igor Kolaković napravio je još jednu izmenu u timu, pa je umesto blokera Marka Podrašcanina igrao Novica Bjelica. Kao u petak, tehničar je bio Vlado Petković, korektor Ivan Miljković, primači Bojan Janić i Nikola Kovačević, a mesto još jednog blokera zauzeo je kapiten Andrija Gerić.

Stomačnih problema imali su još neki igrači Srbije, ali su oni ipak mogli da igraju u drugom meču.

Kao i u prvoj utakmici u petak, Srbija je i večeras pokazala da ima znatno kvalitetniji tim od Egipta, pa je rutinski slavila. Imali su "plavi" povremene padove u igri i tada su Egipćani uspevali da se priliže na poen ili dva.

U toku meča Egipat je vodio samo dva puta, oba puta u prvom setu (17:16 i 18:17), ali to je bilo sve što su domaćini mogli da urade bez pomoći svog dosadašnjeg selektora, Poljaka Gžegorša Riša, koji je podneo ostavku u četvrtak, dan pred prvi meč petog vikenda Svetske lige.

Iako jači nego u drugom vikendu, kada su gostovali u Srbiji, Egipćani su, kao i tada, pretrpeli dva maksimalna poraza.

Srbiji ostaje da se nada uspehu poslednjeg vikenda, protiv najtežeg protivnika - Rusije, ali sa prednošću domaćeg terena. U prvom vikendu, "plavi" su u Rusiji pretrpeli dva poraza - 0:3 i 1:3.

Konkurent srpskom timu za drugo mesto je Kuba, koja ima pet pobeda i pet poraza, ali narednog vikenda gostuje autsajderu Grupe C - ekipi Egipta.

Kapiten srpskog tima Andrija Gerić ocenio je da je njegov tim večeras odigrao solidan meč. "Ipak, grešili smo dosta, posebno u trećem setu", rekao je Gerić.

Gerić je izrazio nadu da će Srbija sledećeg vikenda uspeti da pobedi Rusiju.

Selektor Srbije Igor Kolaković ocenio je da je velika prednost "plavih" danas bio u manjem broju servis grešaka. "Zadovoljan sam igrom", kazao je Kolaković, koji je takođe izrazio nadu da će njegova ekipa uspeti da pobedi Rusiju narednog vikenda.

Selektor Egipta, koji je u četvrtak preuzeo taj posao, Ahmed Zakarija, ocenio je da je blok njegove ekipe znatno bolje funkcionisao večeras, kao i napad, ali da je nedostatak iskustva doprineo maksimalnom porazu.

Dvorana: Stadion kompleks, Kairo. Gledalaca: 10.100. Sudije: Zaharesku (Rumunija), Kišcak (Poljska).

SRBIJA: Perić, Bojović, Bjelica 5, Janić 10, Kovačević 16, Samardžić, Petković 1, Dukić, Nikić, Gerić 7, Miljković 16, Podrašcanin.

EGIPAT: El Safi 9, Abdala 5, Gabal, Salah 10, Al Ajdi, Ašaraf 2, S. Fathi 9, El Sajed 5, Moneim 3, Hosam 5, M. Ali 3, Rauf.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.