Izvor: MozzartSport.com, 06.Apr.2021, 20:07

SL: Bojoviću rekord Superlige, Šapić za pravdu u Novom Sadu, Pazar nedodirljiv kod kuće

Spartak pregazio Voždovac

Ima srpska Superliga od danas novog rekordera po broju golova. Od prošlog kola su rame uz rame sa po 72 gola stajali Milan Bojović i Andrija Kaluđerović, ali je posle 30. kola napadač lučanske Mladosti samostalno na tronu.

Mladost je osvojila u Šapcu tri značajna boda da se odmakne od opasne zone, ali je istovremeno maltene zakopala nade Mačvi, ako je i imala do danas, da može da ostane u eliti. Lučanci su slavili sa 2:0, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a oba gola postigao je Milan Bojović.

Mogao je golgeter gostiju da se proslavi u Šapcu, dva gola je dao, a promašio tri kolosalne šanse. Golman Mačve Gordić je bio sjajan, iako je dva puta kapitulirao. Doduše, u te dve situacije nije mogao ništa, prvi gol Mladost je postigla iz penala, dok je u drugom poluvremenu Bojović sjajnim udarcem potvrdio pobedu svog tima.

Posle ova tri boda tim iz Lučana je odmakao opasnoj zoni i može mirnije da čeka finiš prvenstva.

Novi Pazar je nastavio neverovatnu dominaciju na svom terenu. Očekivalo se da TSC bude tvrd orah za plavo-bele, ali su domaći bez mnogo problema upisali desetu pobedu kod kuće od početka sezone – 2:1.

Statista Pazaraca je neverovatna: osvojili su 36 bodova, od toga 32 na svom stadionu kraj Jošanice! Kao da dobiju krila na svom bunjištu, plavo-beli u svaki meč ulaze punom snagom od prvog minuta, a na prepad su uhvatili i Topolčane, pa su već u 7. minutu poveli golom Nikčevića, koji je uhvatio na spavanju visoko postavljenu odbranu TSC-a, istrčao četrdesetak metara s loptom i matirao Filipovića.

Bilo je dobrih šansi na obe strane terena u nastavku, ali su ostala dva gola „pala“ u poslednjih 20 minuta. Stoiljković je kontru završio udarcem s distance, lopta je zakačila igrača TSC-a i u visokom letu je preletela Filipovića od mreže. Uspeo je Damjanović pet minuta kasnije da prepolovi prednost Pazara i da vrati tim Mladena Krstajića u igru.

Bunili su se gosti u 95. minutu, tražili su penal posle kontakta golmana Drobnjaka i Marka Petkovića, ali je sudija pokazao da tu prekršaja nije bilo.

Čukarički je nastavio sa dobrim igrama, a u derbiju današnjeg programa protiv Proletera do pobede je došao golom u 92. minutu – 1:0!

Bili su Brđani bolji tim, stvorili su nekoliko odličnih šansi, ali ih gol nije hteo. Takođe valja istaći da su Beograđani oštećeni za čist penal u 28. minutu, kada je Kovač s leđa povučen za dres kada je krenuo ka golu, video se taj prekršaj „iz aviona“, samo ga nije video sudija Stojanović.

I kada se činilo da će mreže mirovati, Čukarički je došao do kornera u 92. minutu, koji je Proleter očajno branio. Ostavili su domaći dvometraša Šapića potpuno samog na nekoliko metara od gola, štoper beogradskog tima nije ni skočio, sa zemlje je šutirao glavom i uspeo da pogodi prostor između Jankovića i Vasiljevića koji su stajali na liniji!

Najubedljiviji trijumf dana ostvario je Spartak, koji je u Subotici razbio Voždovac sa 3:0.

Plavi golubovi su u prethodna četiri kola osvojili samo bod, ali danas im se sve otvorilo. Pregazio je Spartak goste, bio je mnogo bolji tim od početka do kraja, bilo je pitanje kada će doći do gola.

Vodeći pogodak postigao je Tekijaški posle nebeskog skoka ispred gola Zmajeva, a posle su Srećković i Tufegdžić, uz nekoliko promašaja, samo trijumf Spartaka učinili ubedljivijim.

SUPERLIGA - 30. KOLO

Utorak

Mačva – Mladost 0:2 (0:1)

/Bojović 26p, 60/

Novi Pazar – TSC 2:1 (1:0)

/Nikčević 7, Stoiljković 72 – Damjanović 76/

Proleter – Čukarički 0:1 (0:0)

/Šapić 92/

Spartak – Voždovac 3:0 (1:0)

/Tekijaški 39, Srećković 53, Tufegdžić 65/

Sreda

14.00: (3,60) OFK Bačka (3,35) Radnik (2,10)

14.00: (2,25) Metalac (3,15) Javor (3,45)

14.00: (5,20) Rad (3,70) Vojvodina (1,70)

14.00: (1,83) Radnički (3,45) Napredak (4,60)

14.00: (2,30) Zlatibor (3,10) Inđija (3,35)

19.00: (2,50) Crvena zvezda (3,25) Partizan (2,90)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.