SKP: Al Itihad - Al Ahli 1:0

Izvor: B92, 12.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKP: Al Itihad - Al Ahli 1:0



Saudijski Al Itihad, fudbalski šampion Azije, plasirao se u polufinale Svetskog klupskog prvenstva, koje se održava u Japanu.

Al Itihad je u prvom meču šampionata u Tokiju pobedio prvaka Afrike Al Ahli iz Egipta rezultatom 1:0 i prekinuo seriju Egipćana od 55 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, što je svetski rekord.

Jedini gol postigao je kapiten Al Itihada Mohamed Nur u 78. minutu, posle greške protivničkog golmana Esama El Hadarija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Meč je imao neprijatnu predigru, jer su posle žalbe egipatskog kluba suspendovana tri člana Al Itihada.

Saudijski tim u sredu igra polufinalni meč sa brazilskim Sao Paulom.

Sledeću utakmicu na turniru u ponedeljak igraju australijski Sidnej i kostarikanska Deportivo Sarprisa, a pobednik tog meča u polufinalu igra sa šampionom Evrope Liverpulom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.