SKANDAL U FORMULI 1: Red Bul SUSPENDOVAO vozača zbog rasizma

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2022, 07:15

SKANDAL U FORMULI 1: Red Bul SUSPENDOVAO vozača zbog rasizma

Odmah su reagovali.

Formula 1 tim Red Bul je suspendovao svoga test i rezervnoga vozača Jurija Vipsa zbog rasističke uvrede koju je upotrebio tokom prenosa za vreme igranja video igre, a ekipa je najavila "punu istragu" spomenutoga incidenta.

Vips je danas prenosio uživo kako učestvuje u video igri i koristio je rasističku uvredu, a tim Formule 1, za koju je estonski vozač vezan kao test vozač i član juniorskoga programa, odmah je reagovala i objavila da ga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << privremeno suspenduje.

- Red Bul Rejsing je suspendovao juniorskoga vozača Jurija Vipsa sa svih dužnosti sa trenutnim učinkom dok čekamo rezultate pune istrage incidenta - piše u saopštenju.

Vips je debitovao u Formuli 1 tokom ovogodišnje Velike nagrade Španije kada je učestvovao na prvom slobodnom treningu, a trenutno je i aktivni vozač Formule 2 u kojoj vozi za Hajtek Gran Pri.

Estonac se nalazi na sedmom mestu u generalnom plasmanu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.