SKANDAL POTRESA SNUKER: Suspendovan slavni igrač

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Dec.2022, 18:41

SKANDAL POTRESA SNUKER: Suspendovan slavni igrač

Nema kraja aferama.

Svet snukera potresa velika afera oko nameštanja mečeva, a sada je na listu suspendovanih dodat i jedan od najboljih igrača, Jan Bingtao.

Kinez je već sedmi snukeraš koji je suspendovan zbog istrage o nameštanju mečeva. Suspenzija za nekadašnjeg masters šampiona Jana stigla je uoči njegovog zakazanog meča na Engleskom openu u Brentvudu.

Svetski broj 16. trebalo je da se sastane sa Ašlijem Hugilom koji je tako bez borbe prošao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dalje nakon što je Bingtaova suspenzija potvrđena od strane Svetske snuker federacije.

Jan je najbolje rangirani igrač koji je suspendovan nakon što su dva dana ranije pod istim sumnjama suspendovana petorica igrača iz Kine – Lu Ning, Li Hang, Žao Đonbo, Bai Lnaging i Čang Bingju.

Svi su suspendovani pod sumnjom da su manipulisali ishodom mečeva u svrhe sticanja dobiti na kladionicama.

U oktobru je suspendovan i nekadašnji šampion Engleskog opena Lian Venbo.

- Predsednik Svetske snuker federacije Džejson Ferguson odlučio je da suspenduje Jana Bingtaoa sa svih turnira. Suspenzija na snagu stupa odmah. Odluka je doneta zbog aktivne istrage o navodnom nameštanju mečeva u svrhu sticanja zarade od klađenja. Odluka ostaje na snazi sve dok istraga ne bude zaključena. Jan Bingtao ima pravo žalbe na ovu odluku. Svetska snuker federacija neće davati dalje komentare dok traje istraga - navdeno je u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.