SKANDAL: Iran preti porodicama fudbalera! Ako se ne budu poštovala pravila ponašanja biće ZATVARANJA I MUČENJA

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022, 14:32

SKANDAL: Iran preti porodicama fudbalera! "Ako se ne budu poštovala pravila ponašanja biće ZATVARANJA I MUČENJA"

Nemiri pred meč sa Amerikom.

Fudbalska reprezentacija Irana na korak je od plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva, a veliki nemiri potresaju ovu selekciju pred meč sa Sjedinjenim američkim državama.

Naime, porodicama iranskih fudbalera na Svetskom prvenstvu u Kataru preti se zatvaranjem i mučenjem ukoliko se igrači "ne ponašaju kako treba" uoči današnje utakmice - rekao je izvor uključen u obezbeđenje utakmica za CNN.

Nakon odbijanja iranskih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fudbalera da pevaju nacionalnu himnu na prvoj utakmici protiv Engleske 21. novembra, izvor je rekao da su igrači pozvani na sastanak sa članovima Iranske revolucionarne garde (IRGC).

Izvor, koji pažljivo prati iranske bezbednosne agencije koje deluju u Kataru tokom Svetskog prvenstva, rekao je da je na desetine oficira iz IRGC-a angažovano da nadgledaju iranske igrače kojima nije dozvoljeno da se mešaju van tima ili da se sastaju sa strancima.

U Kataru postoji veliki broj iranskih bezbednosnih oficira koji prikupljaju informacije i nadgledaju igrače", rekao je izvor za CNN.

Izvor je dodao da se Karlos Keiroš, portugalski trener iranske reprezentacije, sastao s članovima IRGC-a nakon njihovih pretnji iranskim igračima i njihovim porodicama.

Izvor nije naveo kakav je bio sadržaj tog razgovora. Naime, Keiroš je rekao da iranski igrači mogu da protestuju na Svetskom prvenstvu, ali samo u skladu s pravilima FIFA-e.

Igračima su uoči utakmice s Engleskom, rekao je izvor, obećani skupi darovi i automobili, ali je režim nakon odbijanja pevanja nacionalne himne prešao na pretnje.

- U poslednjoj utakmici protiv Velsa vlasti su poslale stotine navijača glumaca kako bi stvorile lažan osećaj podrške među navijačima. Za utakmicu protiv SAD-a režim planira značajno da poveća broj takvih glumaca i pošalje ih na hiljade - rekao je izvor.

Duel se igra u utorak od 20 časova, a Iranu će biti dovoljan bod, kao i sve sem pobede Velsa nad Engleskom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.