SIROMASI

Izvor: Kurir, 25.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SIROMASI

Partizan tim sa ubedljivo najmanjim budžetom u košarkaškoj Evroligi

Košarkaši Partizana sa dva miliona evra imaju najmanji budžet ove sezone u Evroligi! To znači da je srpski šampion siromašniji od Panatinaikosa skoro 15 puta, jer ekipa našeg trenera Željka Obradovića ima budžet od 29 miliona evra. Pored Partizana i PAO, u grupi C Evrolige nalaze se još Real, čija klupska kasa za ovu sezonu obuhvata 21,5 miliona, Lotomatika i Fenerbahče imaju na korišćenje 15 miliona, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dok su Roan i Bamberg teški oko četiri miliona evra.

Trener crno-belih Duško Vujošević izjavio je da će učešće Partizana u Evroligi ove sezone biti borba Davida protiv Golijata, najviše zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi šampion Srbije.

- Voleo bih da imam iste uslove kao i moje kolege. Mi svake godine moramo da formiramo nov tim, dok ostali treneri nemaju tih problema. Klubovi sa kojima ćemo se boriti za plasman u Top 16 kao što su Lotomatika i Fenerbahče imaju veći budžet od nas čak 10 puta, a da ne pričamo o Panatinaikosu, Realu i Barseloni - rekao je Vujošević.

I pored toga što se Partizan nalazi u donjem domu Evrolige, ali samo što se tiče finansija, u klubu iz Humske se nadaju da će ponoviti uspeh od prošle sezone, kada su takođe imali najmanji budžet, ali su se ipak plasirali u drugu fazu eminentnog takmičenja. Čak su imali veliku šansu da se domognu i četvrtfinala.

Jubilarna 50. sezona u elitnom košarkaškom takmičenju okuplja klubove čiji je ukupni budžet 270 miliona evra, što je najveći budžet ikada do sada. Na evropskom tronu je Panatinaikos sa već pomenutim iznosom, sledi CSKA sa 23 miliona, dok je Barselona na trećem mestu sa budžetom od 21 milion evra. U samom vrhu su još Unikaha sa 18 miliona, a Real, Taukeramika i Olimpijakos teški su po 14 miliona evra, zatim sledi Makabi sa 11 miliona evra.

Iako je Panatinaikos najbogatiji klub u Evropi, kladionice najviše šanse za osvajanje Evrolige daju moskovskom CSKA. Ruski klub prednjači sa kvotom 3,25, ispred Panatinaikosa (3,5), a slede Real (5,5), Olimpijakos (8), Barselona (11), Makabi (14), Taukeramika (16)...[ antrfile ]

EVROLIGA PUNA SRBA

Srbija će ove sezone imati devet košarkaša u Evroligi, izuzimajući Partizan. Dejan Tomašević, Miloš Vujanić i trener Željko Obradović u Panatinaikosu, dok je Dušan Vukčević u Armani džinsu. Predrag Šuput braniće boje Bamberga, a Luka Bogdanović je od ove sezone u Le Manu. Aleksandar Trifunović predvodi Lijetuvos Ritas, Miloš Teodosić je član Olimpijakosa, Milan Gurović je u Prokomu, Igor Rakočević je uzdanica Taukeramike, dok je Bojan Popović u Unikahi. Sedam sudija iz Srbije imaće priliku da dele pravdu u Evroligi.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.