SFEROPULOS NAJAVIO ODLASKE IZ ZVEZDE: Grk se oglasio pred derbi - JEDNA STVAR BRINE DELIJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jan.2024, 16:21

SFEROPULOS NAJAVIO ODLASKE IZ ZVEZDE: Grk se oglasio pred derbi - JEDNA STVAR BRINE DELIJE

Pred nama je novi okršaj "večitih" rivala...

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekaće u četvrtak od 20.00 časova ekipu Partizana u okviru 19. kola najelitnijeg evropskog takmičenja. Četvrti večiti derbi u Evroligi je pred nama, a ljubitelji košarke imaju priliku da zavire u poslednje pripreme izabranika Janisa Sferopulosa, pred najiščekivaniju utakmicu pobede.

Kako javljaju beogradski mediji, na treningu crveno-belih se prvi na treningu pojavio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jago dos Santos, ali ne u opremi za trening, već u trenerci. Što dalje implicira da je on potencijalno van tima za predstojeći meč koji će Zvezda odigrati pred svojim navijačima.

- Derbi je uvek derbi, vrlo važna utakmica za nas. Igramo na domaćem terenu, pred našima navijačima, očekujemo tešku utakmicu kao i uvek. Nevezano za to kakve su ekipe ovakve utakmice su unikatne, imamo iskusne igrače u ovom tipu utakmica, moramo biti fokusirani umom i telom - izjavio je bivši stručnjak Makabija.

Sferopulos je potom i prokomentarisao važnost predstojećeg duela.

- Ne mogu da kažem koliko nam je važna ova utakmica. Sve nam je važno. Ne mogu ni da kažem da nam je Evroliga najvažnija. Važna je samo energija između nas, i ako je ona dobra, doneće rezultat.

Grčki trener je govorio i o mogućim pojačanjima, kao i onima koji će možda napustiti klub sa Malog Kalemegdana.

- Pred nama je dosta utakmica, posle Partizana ide Cedevita, pa duplo kolo Evroliga. Tek nakon 15. januara ćemo videti ko će napustiti tim i da li ćemo nekoga dovesti. Srećan sam što je Nikola (Topić) sa nama, veoma sa zadovoljan. Pratio sam njegove mečeve i pre nego što sam došao ovde. Spreman je da igra Evroligu - zaključio je Sferopulos.

Partizan značajno bolje stoji u Evroligi nego klub sa Malog Kalemegdana. Nakon pobede nad Asvelom, crno-beli su osmoplasirani na tabeli sa deset pobeda i osam poraza, te dolaze na noge večitom rivalu posle nešto lakšeg susreta. Sa druge strane, Crvena zvezda Meridianbet zauzima 15. poziciju sa učinkom od sedam pobeda na 11 mečeva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.