Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Dec.2023, 00:30

SFEROPULOS HVALIO TOPIĆA NAKON POBEDE: "Sviđa mi se što je igrao na isti način kao i do sada"

Trijumf na kraju godine...

Trener košarkaša Partizana Crvene zvezde Janis Sferopulos bio je zadovoljan posle pobede protiv Igokee. Zvezda je ubedljivo slavila protiv tima iz Laktaša 80:48 i trijumfalno završila 2023. godinu.

- Bili smo dobro koncentrisani, počeli smo utakmicu dobro, sa dobrom energijom i koncentracijom. Utakmica je išla onako kako smo hteli, dobro u odbrani i napadu. Držali smo prednost i povećavali je do kraja, bez obzira ko je bio na parketu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - rekao je Sferopulos.

- Bilo je normalno da nakratko izgubimo ritam u široj rotaciji, ali zadovoljan sam pobedom. Znamo da Igokei nedostaju važni igrači, ovo nije isti tim kao u prvom delu sezone. Meni je važno kako smo mi reagovali, kako smo odigrali i dobili. Okrećemo se sledećim obavezama, Fenerbahčeu, pa dalje.

Povratnik Nikola Topić je zaigrao od prvog minuta, posle prvog dodira sa loptom postigao poene, a Fredi Gilespi sve više dobija priliku.

- Za obojicu je ovo bila dobra šansa da odigraju kvalitetan meč. Topića dobro znamo i šta može da donese. Svidelo mi se što je igrao na isti način kao u dosadašnjem delu sezone, bez obzira što je promenio tim i što je sa nama dva-tri dana. Biće sve bolji kako vreme bude prolazilo. Gilespi još nema ritam utakmica, ali kako sezona bude odmicala biće sve bolji. Videli smo neke stvari koje može u odbrani i kada je blizu koša u napadu. Ima potencijal i kada nađe svoj ritam biće dobar. Znate, nije igrao mnogo u Bajernu i treba mu vremena.

Govorio je i povređenom Luki Mitroviću.

- Mitrović je imao manju povredu u meču sa Panatinaikosom, nije ništa ozbiljno. Videćemo kako će se oporavljati i da li će biti spreman za Fenerbahče. Bolomboj i Stefan Lazarević su odmorili - poručio je Mitrović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.