SERIJA A: Vlašić srušio Veronu! Lazović brine za opstanak u eliti

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2023, 15:07

SERIJA A: Vlašić srušio Veronu! Lazović brine za opstanak u eliti

Peti pogodak hrvatskog fudbalera...

Fudbaleri Torina savladali su Veronu u 35. kolu Serije A rezultatom 1:0. Jedini gol na meču postigao je Nikola Vlašić. Hrvatski vezista je u 29. minutu iskoristio asistenciju Sanabrije, koji je pronašao 25-godišnjeg fudbalera na ivici šesnaestersa, a Vlašić sjajnimm udarcem pogodio suprotni ugao za vođstvo ekipe Ivana Jurića.

To je za Vlašića peti gol ove sezone, u 34. nastupu za Torino.

Uz to ima i šest asistencija, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a ovo mu je prvi gol od novembra prošle godine kada je pogodio i asistirao u pobedi Torina protiv Sampdorije 2:0.

Hrvatski reprezentativac je izveo sjajan udarac sa dvadeset metara, hirurški precizno je gađao gol Montipa koji je bio nemoćan u toj situaciji. Ispostavilo se da je to bio i prelomni trenutak utakmice.

Mada, u nastavku meča bilo je prilika na obe strane, za goleadu, da su napadači bili prisebniji.

U jednoj od najizglednijih šansi našao se i Lazović koji je bio najbliži na odbitak posle pokušaja saigrača, međutim poslao je loptu u spoljni deo mreže. Pune ruke posla imao je Milinković-Savić, u nekoliko navrata je i dobro intervenisao i na kraju uspeo da sačuvao mrežu.

Tri dobre prilike u razmaku od samo pet minuta ukazale su se gostima u drugom poluvremenu, međutim danasje samo Vlašić bio sposoban da konkretizuje iole ozbiljniju akciju - i niko više.

Torino je osmi na tabeli Serije A sa 49 bodova i sezonu nastavlja utakmicom protiv Fiorentine kod kuće.

Verona je na 17. mestu, ima 30 bodova, a sledi joj gostovanje Atalanti.

Serija A, 35. kolo

Subota:

Salernitana - Atalanta 1:0 (0:0)

Specija - Milan 2:0 (0:0)

Inter - Sasuolo 4:2 (1:0)


Nedelja:

12.30 Verona - Torino 0:1

15.00 Fiorentina - Udineze

15.00 Monca - Napoli

18.00 Bolonja - Roma

20.45 Juventus - Kremoneze


Ponedeljak:

20.45 Sampdorija - Empoli


Petak:

Lacio - Leće 2:2 (1:1)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.