SERIJA A: Penali i Ronaldo spasili Juventus! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2020, 09:16

SERIJA A: Penali i Ronaldo spasili Juventus! (VIDEO)

Novi Skudeto na vidiku.

Juventus i Atalanta podelili su bodove u veoma uzbudljivom meču 32. kola italijanske Serije A, rezultat je bio 2:2 (0:1).

U prvom meču jučerašnjeg programa Lacio je poražen na svom terenu od Sasuola 1:2 (1:0) , i tako su "bjankoneri" pobegli ekipi Sergeja Milinkovića Savića na osam bodova razlike.

Atalanta je dominirala u prvom poluvremenu i zasluženo je vodila posle prvih 45 minuta. Juventus je izgledao prilično nemoćno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i bezidejno. Gosti su sjajnu igru krunisali pogotkom već u 16.minutu. Sjajno su kombinovali Papu Gomez i Duvan Zapata, a Kolumbijac je zatresao mrežu Vojćeha Sćešnog.

Drugo poluvreme je bilo prilično zanimljivije.

Juventus je do izjednačenja stigao u 55. minutu. Dibala je centrirao, a lopta je pogodila u ruku Martina De Rona i sudija je pokazao na belu tačku. Rutinski je jedanaesterac realizovao Kristijano Ronaldo.

"Stara dama" je napadala i pritiskala, sjajni Portugalac je ponovo bio u centru pažnje, imao je dve sjajne prilike, ali se istakao golman gostiju Pjerluiđi Golini. I onda u 80. minutu prelep gol veziste Atalante Ruslana Malinovskog.

Luis Murijel mu je poslao loptu sa leve strane, a Ukrajinac je sa ivice šesnaesterca poslao "bombu" u donji desni ugao poljskog golmana.

Ostalo je još deset minuta i Juventus je krenuo na sve ili ništa, a to se isplatilo u 90. minutu. Muriel je igrao rukom i na katastrofalan način domaćima poklonio bod vredan novog Skudeta. Još jedan penal realizovao je Kristijano Ronaldo i postavio konačnoh 2:2 (0:1).

Ovim rezultatom ekipa Maurisija Sarija se učvrstila na prvom mestu, trenutno imaju 76 bodova, Atalanta je treća sa osvojenih 67.

Serija A, 32. kolo

Subota

Lacio – Sasuolo 1:2 (1:0)

(Alberto 33 – Raspadori 51, Kaputo 90+1)

Breša – Roma 0:3 (0:0)

(Facio 48, Kalinić 62, Zaniolo 74)

Juventus – Atalanta 2:2 (0:1)

(Ronaldo (p) 55, 90 – Sapata 16, Malinovski 80)

Nedelja

Đenova – SPAL 17:15

Kaljari – Leće 19:30

Fiorentina – Verona

Parma – Bolonja

Udineze – Sampdorija

Napoli – Milan 21:45

Ponedeljak

 Inter – Torino 21:45

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.