Izvor: HotSport.rs, 15.Jan.2017, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SERIJA A: Lacio slavio na Olimpiku uz gol Sergeja, pobedili i Roma i Napoli (VIDEO)

Fudbaleri Lacija savladali su na Olimpiku, ekipu Atalante rezultatom 2:1, a veliku ulogu u ovom važnom trijumfu imao je naš internacionalac Sergej Milinković-Savić.

Najveće izneađenje dosadašnjeg dela šampionata, ekipa Atalante, došla je na gostovanje u Rim sa velikim ambicijama.
Iako oslabljena za izostanak Franka Kesija, koji nastupa na afričkom Kupu nacija i Galjardinija koji je prešao u redove Intera, tim iz Bergama pokazao se kao izuzetno tvrd >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << orah za “nebeskoplave”, koji su prvi ozbiljnije zapratili u ovom meču.
Prvu ozibljniju šansu na meču, Lacio je imao preko Luisa Alberta u 14. minutu, čije je šut ipak zaustavio golman Beriša, uz pomoč stative.  Samo sedam minuta kasnije, usledio je hadan tuš za Rimljane, kada je Andrea Petanja done vođstvo gostima, lepim volej udarcem sa ivice šesnaesterca.
Kako je utakmica odmicala, domaćin je polako uspostavljao kontrolu nad mečom a u samom finišu prvog poluvremena stigli su i do poravnanja. Stelac je bio Sergej Milinković-Savić, koji je iskoristio dobar centaršut Senada Lulića i doneo svom timu poravnanje, neposredno pre odlaska na odmor.
Drugo poluvreme donelo je znatno bolju igru Lacija, koji je tražio načina da dođe do potpunog preokreta, što mu je uspelo u 68. minutu, kada je Lukas Bilja iz jedanaesterca doneo svom timu vođstvo od 2:1. Tome je prethodila nespretna reakcija golmana gostiju, Etrita Beriše, kiji je skrivio najstrožu kaznu.
Do kraja meča Lacio je imao još nekoliko rilika da dođe i do ubeljivije pobede, pre svega preko Milinkovića-Savića, koji je propustio još dve kolosalne prilike da uveća svoj gogeterski saldo.

Izvor:( Youtube/barcasport10)
Drugi rimski klub, Roma, takođe je bio uspešan ovog popodneva. “Vučica” je slavila minimalnim rezultatom, na gostovanju u Udinama i tako sačuvala tri boda prednosti u odnosu na trećeplasirani Napoli, koji je takođe upisao pobedu.
Jedini sstrelac na “Dačija areni” bio je belgijski internacionalac Rađa Naingolan u 12 minutu susreta, a samo šest minuta kasnije Edin Džeko je propustio da realizuje jedanaesterac, što je njegov tim moglo u nastavku koštati pobede.
Ipak na kraju Roma je uspela da sačuva prednost i ostvari važnu pobedu, na neugodnom gostovanju.

Izvor: (Youtube/Legionario Decimo)
SERIJA – 20. KOLO
Subota:
Krotone – Bolonja 0:1 (0:0)
(Džemaili 52)
Inter – Kjevo 3:1 (0:1)
(Ikardi 69, Perišić 86. Eder 90+3)
Nedelja:
Kaljari – Đenova 4:1 (2:1)
(Borijelo 40, 60, Žoao Pedro 44, Farijas 64. penal – Simeone 29)
Lacio – Atalanta 2:1 (1:1)
(Milinković Savić 45+1, Imobile 68 – Petanja 21)
Sampdorija – Empoli 0:0
Sasuolo – Palermo 4:1 (2:1)
(Matri 15, 66, Ragusa 24, Politano 83 – Kuason 9)
Napoli – Peskara 3:1 (0:0)
(Toneli 47, Hamšik 49, Mertens 89 – Kaprari 90+4. penal)
Udineze – Roma 0:1 (0:1)
(Naingolan 12)
20.45: Fjorentina – Juventus
Ponedeljak:
20.45 Torino – Milan


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

The post SERIJA A: Lacio slavio na Olimpiku uz gol Sergeja, pobedili i Roma i Napoli (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.