SERBIA OPEN: Nema pomoći, Delbonis je za Lajovića CRNA MAČKA, a tek kraj meča...

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 17:19

SERBIA OPEN: Nema pomoći, Delbonis je za Lajovića CRNA MAČKA, a tek kraj meča...

Meč prepun preokreta.

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Serbia Opena. U meču punom preokrata koji je trajao više od dva sata srpski as morao je na kraju da potpiše kapitulaciju Federiku Delbonisu. Posle velike borbe Argenitinac je slavio sa 6:3, 2:6, 6:4. Gaučos definitivno ne leži Lajoviću jer mu je ovo šesti trijumf u osam međusobnih duela.

Meč na Dorćolu praktično nije ni počeo, a Argentinac je poveo sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 3:0 u prvom setu. Lajović se ubrzo konsolidovao, uspeo da napravi brejk i smanji na 4:3. Već u sledećem gemu, Delbonis je uzvratio istom merom, a zatim rutinski došao do prvog seta.

Kompletan drugi set prošao je u apsolutnoj dominaciji Dušana Lajovića. Kontrola igre, servis, gotovo svi udarci služili su srpskog tenisera. Brzo je poveo sa 2:0, sredinom seta napravaio još jedan brjek i za samo 38 minuta došao do izjednačenja.

Prepun obrta bio je i odlučujući set. Delbonis je neočekivano lako poveo sa 4:1, ponajviše zahvaljući greškama srpskog tenisera. Ali, kad su svi pomislili da je sve gotovo, Lajović se prenuo. Počeo je mnogo više da rizikuju, ali i da pogađa, tako da je anulirao jedan brejk zaostatka i smanjio na 5:4.

Poslednji gem na meču bio sažetak svega viđenog u prethodna dva sata. Delbonis je stigao do 40:15 i dve meč lopte, ali otpisani Lajović vezuje tri poena i stiže na korak do izjednačenja. Usledila je divovska borba, ali Aregntinac koristi tek sedmu meč loptu i uspeva da izbori plasman meču osam najboljih na beogradskom turniru.

Protivnik Federika Delbonisa u četvrtfinalu biće Japanac Taro Danijel.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DUŠAN LAJOVIĆ: ‘Težak meč za mene! Radi se o protivniku čiji stil igre mi ne odgovara’

Izvor: HotSport.rs, 22.Apr.2021

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Serbia Opena. Bolji od njega bio je Federiko Delbonis iz Argentine koji je slavio rezultatom 2:1 (6:3, 2:6, 6:4). On će u četvrtfinalu igrati protiv Japanca Taro Danela koji je slavio protiv Džona Milmana iz Australije sa 2:1....

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.