SENZACIJA U DOHI: Triler i lomljenje reketa, Novak ipak NIJE u finalu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2019, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SENZACIJA U DOHI: Triler i lomljenje reketa, Novak ipak NIJE u finalu (FOTO)

U drugom polufinalu igraće Čekinato i Berdih.

Roberto Bautista Agut se plasirao u finale ATP turnira u Dohi. Španac, 24. na ATP listi je pobedio Novaka Đokovića, najboljeg svetskog i srpskog tenisera rezultatom 2:1 (3:6, 7:6, 6:4) i sada čeka boljeg iz okršaja Marka Čekinata i Tomaša Berdiha. Delovalo je (posle prvog seta) da će Đoković imati priliku da se bori za treći trofej u prestonici Katara, ali ga je Bautista ipak, potpuno zasluženo pobedio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i zaustavio u tom pohodu.

Španac je smanjio na 7:2 u međusobnim okršajima.

  POVREDA KOMPLIKUJE SITUACIJU: Australijan open verovatno bez velike zvezde (FOTO)

Meč je počeo odlično za Đokovića, pošto je uvodni gem dobio bez izgubljenog poena, a odmah zatim i došao do brejka. Najbolji srpski teniser iskoristio je drugu brejk loptu i poveo sa 2:0. Posle 13 minuta već je bilo 3:0, a u tom gemu Đoković je protivniku prepustio samo jedan poen. U nastavku seta, igralo se gem za gem, pa je posle 41 minuta bilo 6:3 za Srbina.

U drugom setu prvi na servisu je bio Agut i to iskoristio. U četvrtom gemu, Đoković je imao servis, ali je gubio sa 40:15. Ipak, usledila je serija i Novak nije dozvolio brejk. Bilo je 2:2. U sledećem gemu, Novak je poveo sa 30:15, ali je Bautista ipak izjednačio na 30:30, ovim fenomenalnim poenom.

Bautista Agut(🎥@TennisTV ) pic.twitter.com/vCoBHLnnJB

— doublefault28 (@doublefault28) January 4, 2019

Ubrzo je taj gem dobio Bautista i poveo sa 3:2. U sedmom gemu, na servis Španca, Srbin je poveo sa 30:0, a zatim i sa 40:0. Novi brejk Đoković je napravio bez izgubljenog poena, ali je već u osmom gemu Bautista poveo sa 30:0. Izjednačio je Srbin na 30:30, ali je Španac ubrzo imao priliku za brejk. As udarcem Novak je "poništio" tu priliku. Posle duže razmene udaraca, Španac je opet došao do prilike za brejk. I iskoristio je. Zbog toga, Novak se iznervirao i slomio reket.

(🎥@TennisTV ) pic.twitter.com/IFT4C06OFV

— doublefault28 (@doublefault28) January 4, 2019

U sledećem gemu, Bautista je potvrdio brejk i poveo sa 5:4 uz jedan izgubljeni poen. U desetom gemu, Đoković je bio na servisu, a Bautista je imao priliku za brejk, ujedno i set. Ipak, Đoković je ostao u meču, izjednačenjem na 5:5. Tada je Bautista bio na servisu i došao je do prednosti od 6:5. Đoković je opet servirao za ostanak u meču, ali je Bautista poveo sa 15:0. Preokrenuo je Novak na 30:15, ali je usledilo novo izjednačenje. Ušlo se u triler, pošto je Španac opet bio u prilici da osvoji set. Ipak, u tome nije uspeo, pa se igrao taj-brejk.

Poveo je Bautista sa 1:0, ali je Đoković preokrenuo na 2:1. Usledio je novi preokret, za 3:2 u korist Španca, ali i novo izjednačenje - 3:3. Do tada mini brejka nije bilo. As udarac Srbina je bio dovoljan za prednost od 4:3, ali se Španac nije dao. Uzvratio je na isti način, za 4:4. Poveo je i sa 5:4, a onda je Novak imao dva servisa. Izjednačio je na 5:5, a onda ga je Bautista naterao na grešku. Španac je poveo sa 6:5 i imao gem i set loptu. Nije je iskoristio, a Novak je forhendima izjednačio na 6:6. Međutim, sledeći poeni su pripali Bautisti, za 1:1 u setovima.

Poslednji set počeo je loše po Đokovića, pošto je Bautista napravio brejk i poveo sa 1:0. U narednim minutima ga je potvrdio, ali u trećem gemu Novak nije dozvolio novi brejk. Bilo je 2:1 za Španca, a zatim i 3:1. Do smanjenja na 3:2 Đoković je stigao uz jedan izgubljeni poen. Bautista je sa nulom povećao na 4:2. U sedmom gemu, Đoković je poveo sa 30:0, ali se Bautista vratio, izjednačenjem (30:30 i 40:40). Ipak, Đoković nije dozvolio novi brejk. As servisom, Španac je došao do 5:3 u poslednjem setu. Neizvesno je bilo i u devetom gemu, koji je na kraju pripao Agutu.

U desetom gemu, Španac je servirao za meč. I to je iskoristio.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda danska teniserka Karolina Voznijacki

That Friday feeling

A post shared by Caroline Wozniacki (@carowozniacki) on Apr 14, 2017 at 11:45am PDT

#tbt 👙☀️💦

A post shared by Caroline Wozniacki (@carowozniacki) on May 4, 2017 at 1:50pm PDT

A bit of vitamin sea☀️🌊 @si_swimsuit

A post shared by Caroline Wozniacki (@carowozniacki) on Feb 19, 2017 at 4:24am PST

Warm water, beautiful beaches and no sharks! What's not to love 😎 #Sydney

A post shared by Caroline Wozniacki (@carowozniacki) on Jan 7, 2017 at 11:42pm PST

Good morning!! 😊💁🏼🤗👙☀️💦🌊 @si_swimsuit

A post shared by Caroline Wozniacki (@carowozniacki) on Feb 16, 2016 at 5:13am PST

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.