SELEKTOR ZA SITAN NOVAC

Izvor: Kurir, 16.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SELEKTOR ZA SITAN NOVAC

Ko god bude preuzeo košarkašku reprezentaciju, neće moći da računa na finansijski jak ugovor, poručuje predsednik KSS Dragan Kapičić

Predsednik KSS Dragan Kapičić istakao je da, u slučaju da Božidar Maljković, Duda Ivković ili neko drugo veliko trenersko ime bude selektor košarkaške reprezentacije, niko od njih neće moći da računa na veliki finansijski ugovor sa Savezom. On smatra da njihovi motivi ne treba da budu samo novac, već pokušaj da se srpska košarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vrati u sam svetski vrh.

- Mislim da su svi oni svesni da Savez nema finansijske mogućnosti da novom selektoru obezbedi veliki novac. Pretpostavljam da će njihovi motivi biti da pomognu srpskoj košarci, a većina njih je materijalno već obezbeđena. Čisto sumnjam da će neko odbiti poziv da bude selektor samo zato što nema veliki ugovor. Oni će tražiti neke druge uslove. Obavili smo do sada dosta razgovora sa velikim brojem trenera i ni kod jednog nisam video da je novac prioritet. Svi su spremni da pomognu - kazao je Kapičić.

Prvi čovek košarkaške organizacije nije hteo da spekuliše o imenima kandidata za novog selektora, ali ga raduje što treneri poput Dude Ivkovića i Božidara Maljkovića žele da pomognu reprezentaciji Srbije.

- Rano je da se priča o novom selektoru, jer još nismo formirali Stručni savet. Sva ta imena koja ste spomenuli su dobrodošla, ali sada stvarno ne mogu da vam kažem ništa konkretno. Sa Dudom sam već pričao i on je spreman da se ozbiljno uključi u Savez, dok bi sa Maljkovićem trebalo da se obave razgovori u narednih nekoliko dana. Raduje me što svi oni žele da pomognu, iako će na kraju neki od njih reći da nisu spremni da se aktivnije uključe u KSS. Radimo sve transparentno i svi članovi četvoročlane komisije maksimalno se trude da nađu najbolju formu za budući rad Saveza. Pogledajte jednog Boru Stankovića, koji u svojim poznim godina radi kao mladić - dodao je on.

Kapičić je istakao da selektor mora da radi u kontinuitetu, ali da ne mora da bude vezan petogodišnjim ugovorom, na čemu su neki insistirali.

- Rezultati pokazuju koliko će neko biti selektor. To ne mora da bude decidirano na pet godina, kako su neki predlagali, ali potreban je kontinuitet. Mislim da će budući selektor napraviti dogovor sa Savezom, koji će biti urađen na obostrano zadovoljstvo. To je najmanji problem.[ antrfile ]

NE TREBA DA ŽURIMO

Kapičić je istakao da rokovi za formiranje Stručnog saveta i izbor selektora nisu vremenski ograničeni, jer se traži najbolje rešenje.

- Ovaj proces iziskuje dosta vremena i u ovom trenutku nije dobro da ubrzavamo stvari samo da bismo što pre formirali Stručni savet i izabrali budućeg selektora. Svakodnevno obavljamo razgovore sa ljudima iz sveta košarke i pokušavamo da u Savez uključimo sve koji žele da pomognu - poručio je Kapičić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.