SELEKTOR STEVANOVIĆ SKRATIO SPISAK: Nikola Jakšić predvodi Delfine

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2023, 14:30

SELEKTOR STEVANOVIĆ SKRATIO SPISAK: Nikola Jakšić predvodi Delfine

Vaterpoliste Srbije očekuju naporno leto.

Vaterpolo reprezentaciju Srbije ovog leta očekuju tri bitna takmičenja, za koja su se pripremali u Kragujevcu. Danas ih već očekuje put u Istanbul, gde će igrati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a zatim i očekuju takmičenja u Svetskom Kupu i na Svetskom prvenstvu.

Dan pred put, selektor Uroš Stevanović je skratio spisak i može da računa na 17 igrača, koje će predvoditi kapiten Nikola Jakšić. Nažalost, sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << timom ovog puta neće biti Dušana Mandića, koji je zbog turbulentnih dešavanja u protekla tri meseca rešio da odmori.

Ali su tu pojačanja iz juniorskog sastava, Vasilije Martinović, Marko Dimitrijević i Bogdan Gavrilović. Ovog puta van sastava su ostali Pavle Gavrilović, Luka Pljevančić i Nikola Kojić, kao i Viktor Rašović, koji zbog povrede nije bio u trenažnom procesu.

Na spisku selektora Stevanovića se nalaze:

Golmani: Branislav Mitrović (Turkoan), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Radoslav Filipović (Novi Beograd).

Centri: Nemanja Ubović (Vuljagmeni), Đorđe Lazić (Breša), Bogdan Gavrilović (Radnički).

Bekovi: Sava Ranđelović (Vašaš), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Strahinja Rašović (Vašaš), Radomir Drašović (Novi Beograd), Marko Radulović (Novi Beograd), Filip Janković (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Marko Radović (Crvena zvezda), Vuk Milojević (Crvena zvezda), Vasilije Martinović (Novi Beograd), Marko Dimitrijević (Partizan).

Pored kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, nacionalni tim očekuje Svetski kup u Los Anđelesu, a nakon Grada anđela sledi selidba u Kašivazaki, koji će im biti baza za Svetsko prvenstvo u Fukuoki.

Pred 40 takmičarskih dana, novi kapiten reprezentacije nema dilemu, očekivanja su ista, kao i prethodnih godina.

- Ciljevi su uvek isti, onakvi kakvi su i bili, bez obzira na očekivanja drugih. Najviša su moguća i idemo tamo da osvojimo medalju. Mislim i na Svetski kup i na Svetsko prvenstvo. Realno je očekivati medalje, mi smo reprezentacija Srbije i ništa manje od toga se ne očekuje - naveo je Nikola Jakšić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.