SCG ubedljivo protiv Amerikanaca

Izvor: B92, 19.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SCG ubedljivo protiv Amerikanaca



Vaterpolo reprezentacija Srbije i Crne Gore pobedila je SAD 10:4 (3:0, 2:2, 1:2, 4:0) u 3. kolu Grupe B kvalifikacionog turnira za Svetsku ligu koji se održava u Beogradu.

Vaterpolisti SCG dobro su počeli meč, poveli 4:0, ali su Amerikanci uspeli da smanje na 4:2. Do kraja druge četvrtine "plavi" su došli do tri gola prednosti 5:2, ali su treću četvrtinu dobili Amerikanci (2:1), što je prva izgubljena četvrtina selekcije SCG na turniru.

Poslednju deonicu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvorio je golom Aleksandar Šapić za vođstvo od 7:4, a odmah potom Danilo Ikodinović postiže još jedan gol za 8:4 i mirnu završnicu.

Šapić je bio najefikasniji igrač meča sa četiri gola, dok je Ikodinović postigao tri.

U ostala dva meča koja su odigrana danas Italija je pobedila Brazil 9:5, dok je Hrvatska pobedila Nemačku 11:9 posle boljeg izvodjenja peteraca.

Vaterpolisti SCG imali su 11 puta igrača više, a realizovali šest takvih napada, dok su Amerikanci imali sedam puta igrača više i postigli tri gola iz tih situacija.

SCG u nedelju igra protiv Italije (ponovo u 21 čas), a sastaju se još Brazil - Hrvatska i SAD - Rumunija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.