SAVIĆEVIĆ: Piksi je poseban, voleo je više od mene da trenira

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2022, 16:07

SAVIĆEVIĆ: Piksi je poseban, voleo je više od mene da trenira

Održana promocija autobiografske knjige selektora Srbije.

Danas je u Beogradu održana promocija knjige ''Pikisi - sve za 10'', autobiografska knjiga selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija. Na promociji je bio veliki broj nekadašnjih Stojkovićevih saigrača, a sada prijatelja poput Dejana Savićevića, Sava Miloševića, Dragiše Binića, Dušana Savića, Ivice Kralja i mnogih drugih. Dejan Savićević koji je sa Stojkovićem igrao u Crvenoj zvezdi, kao i u reprezentaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << SR Jugoslavije, istakao je zadovoljstvo što su prijatelji ceo život.

 - Imali smo vrhunske karijere, Piksi je bio poseban na svoj način, ja na svoj. On nije voleo više fudbal od mene, ali je voleo više da trenira, a ja sam bio drugačije fokusiran - rekao je Tanjugu Savićević, aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore. - On je počeo ranije da igra za reprezentaciju, a prijateljstvo je počelo od mog dolaska u Zvezdu. Zajedno smo osvojili duplu krunu, ali on je brzo otišao u inostranstvo i nije imao sreću da ostane i osvojimo titulu šampiona Evrope, a imao je nesreću da sretne nas u tom finalu protiv Marselja. Karijere su nam se isprepretale, zajedno smo se družili u reprezentaciji, a družimo se i danas, često se čujemo.

Stojković je postigao čuvene golove protiv FRancuske i Milana, a asistent je bio upravo Savićević koji se podsetio tih golova.

 - Tada protiv Francuske odigrao sam pola sata kao vojnik, kao i protiv Milana, ali i bez mojih asistencija dao je dosta golova, počev od Španaca, pa Danskoj... - zaključio je Savićević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.