Izvor: HotSport.rs, 13.Avg.2016, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAVIĆ: Sami smo sebi nametnuli pritisak

Vaterpolisti Srbije ostvarili su prvu pobedu na Olimpijskom turniru i to tek u četvrtom kolu!

Srbija će sigurno igrati u četvrtfinalu, ali ovako će do eventualnog zlata težim putem.
RIO 2016: ‘Delfini’ se bude, pala je Australija
– Sigurno još jedan izuzetno težak meč. Znamo da su uvek mečevi sa Australijom ovakvi, ali ovo je bila specifična situacija gde pobednik ide dalje, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << poraženi ispada iz takmičenja. Sigurno da postoji pritisak koji smo nametnuli sami sebi pre svega, ali mislim da je ovom pobedom taj pritisak pao i da smo stekli samopouzdanje koje nismo imali od prve utakmice, tačnije od prvih minuta Olimpijskih igara i to je najbitnije”, rekao je Savić novinarima U Rio de Žaneiru.
Nije bilo lako, ali konačno su proradili i napadači, što je najvažnije.
– U odbrani smo delovali superiorno, ali najbitnije je da je najzad proradio i napad, naveo je Savić.
Srbija je tako sačuvala šanse za plasman u četvrtfinale, a u poslednjem kolu igra protiv Japana.
– Očekuje nas uvek neugodni Japan… Šalu na stranu, treba da se napnemo i protiv njih, rekao je selektor Srbije.
ŠAPIĆEVO OTVORENO PISMO: Ovo će mnoge zaboleti
Srpski vaterpolista Stefan Mitrović rekao je da je meč protiv Australije za njegovu ekipu bio kao finale.
– Napokon! Došli smo do te preko potrebne pobede. Za nas je ova utakmica bila kao finalna. Mislim da smo danas bili pravi mi i moramo da nastavimo da igramo. Teško je, ali 10:8 je i to je najbitnije, rekao je Mitrović novinarima u Rio de Žaneiru.
Novinare je zanimalo koliki je kamen pao sa leđa vaterpolista posle današnje pobede.
– Ne znam koliki kamen… Glupost je što smo izgubili od Brazila i odigrali prve dve utakmice kako smo odigrali, ali sve ima svoje. Sada da se odmorimo i idemo dalje, rekao je Mitrović.
The post SAVIĆ: Samo smo sebi nametnuli pritisak appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

Naši posle Australije: Tek sad počinje!

Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2016

Selektor Savić kaže da je odbrana bila superiorna, a Andrija Prlainović da ne vidi da je bilo koja ekipa u prednosti..Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da se državni tim izdigao iznad pritiska i ostvario važnu pobedu protiv Australije (10:8), kao i da tek počinju odlučujuće...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.