SAVIĆ ISKREN NAKON ŠPANIJE: Par grešaka je preraslo u KATASTROFU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2021, 14:22

SAVIĆ ISKREN NAKON ŠPANIJE: Par grešaka je preraslo u KATASTROFU!

Prvo poraz Srbije.

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena u prvoj utakmici grupe B Olimpijskih igara u Tokiju. Bolja od Delfina, peti put uzastopno, bila je reprezentacija Španije, rezutetom 13:12. Razumljivo, selektor Srbije Dejan Savić nije uopšte bio zadovoljan ni rezultatom, ni igrom.

- Fizički iscrpljujuća utakmica, na kojoj su Španci pokazali stvarno njihov nivo igre koji neprestano raste poslednje tri godine… Zaslužena pobeda, ali ovo je utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz koje ćemo izvući pouke. Zanimljivo je da smo imali nekoliko sitnih grešaka koje su prerasle u katastrofalne, jer smo primali golove. Nismo jurili rezultat, igrali smo svoju igru iako je Španija tri puta otišla na dva gola razlike. Ono što je zanimljivo je što smo primali golove iz igre, jednostavno nismo mogli… Mislim da je to taktička varijanta selektora Španije koja je urodila plodom. Dugačak je turnir, mnogo jakih i moćnih ekipa. Početak vrlo loš po nas, ali možemo da se čupamo na drugom mestu, odnosno ova dva boda koja smo izgubili da nadoknađujemo tokom sledećih dana. Činjenično stanje je da je škripalo u odbrani. Pogledajte statistiku kad je Srbija primila 13 golova - priznao je selektor Savić.

Filip Filipović je istakao da je svima još tokom susreta bilo jasno zašto su golovi padali tako lako, zbog čega je poslao jasnu poruku da Srbija u takvim uslovima nije imala šta da traži protiv Španije.

- Bio je težak start, imali smo ekipu Španije koja je pre svega držala impozantan ritam na početku. Što smo i očekivali, nisu nas iznenadili ni sa čim. Kada smo primali golove, znali smo zašto ih primamo. Nije lepo da se primi 13 golova i sa takvim učinkom ne možemo nečemu više da se nadamo protiv Španije - izjavio je Filipović i dodao:

- Falilo nam je koje isključenje manje u odbrani i neki manje primljen gol. Sve ostalo je mislim bilo zaista kako treba. Imali smo igrača više koliko smo imali, dosta dobar tu učinak. Koliko su nam dozvolili misim da smo igrali dobro, to nije bilo dovoljno za Španiju. Ne mogu da budem zadovoljan - 13 primljenih golova… Za jedan gol smo izgubili utakmicu. Ali treba da ostavimo to iza nas. Sledeci korak je Kazahstan i najvaznija utakmica na Olimpijskim igrama za nas. Moramo da idemo korak po korak, ne možemo da razmišljamo ni o Australiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori. Za nas je naredna utakmica najvažnija… Posle ćemo videti kako će se turnir odvijati, posto traje dve nedeje i mnogo toga će se još dešavati - zaključio je Filipović.

Naredni meč reprezentacija Srbije igra u utorak 27. jula protiv selekcije Kazahstana.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Adrijana Đurđević, devojka fudbalera Duje Ćaleta-Cara

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.