SAVEZ PRELOMIO: Imenovan novi selektor za EVRO

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 16:46

SAVEZ PRELOMIO: Imenovan novi selektor za EVRO

Zvanično...

Fudbalski savez Češke imenovao je Ivana Hašeka za novog selektora.

Hašek je potpisao ugovor do novembra 2025. godine, uz mogućnost nastavka saradnje ako se Češka plasira na Svetsko prvenstvo 2026. godine, otkrio je predsednik Saveza Petr Foušek.

Hašek je rekao da je počastvovan što se vratio u državni tim, koji je od 2009. do 2010. godine predvodio u pet utakmica.

On je na klupi zamenio Jaroslava Šilhavija, koji je podneo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ostavku 20. novembra posle poslednje utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i pobede protiv Moldavije (3:0).

Češka se osmi put uzastopno plasirala na Evropsko prvenstvo, ali je Šilhavi kritikovan zbog loših igara u kvalifikacijama. Ekipa je zauzela drugo mesto u Grupi E iza Albanije.

Šilhavi je na prethodnom Evropskom prvenstvu vodio Češku do četvrtfinala.

Hašek (60) je od 1984. do 1994. godine odigrao 56 utakmica za reprezentaciju Čehoslovačke i postigao je pet golova.

Trenirao je ekipe u Češkoj, Japanu, Francuskoj i na Bliskom istoku, a poslednji posao imao je u reprezentaciji Libana 2022. godine.

Takmičenje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj Češka će početi 18. juna protiv Portugala, a u Grupi F je još Turska, kao i jedna reprezentacija iz baraža koji se igra u martu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.