SASLUŠANJE

Izvor: Kurir, 07.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASLUŠANJE

Bivši funkcioneri Zvezde danas daju iskaz pred istražnim sudijom u vezi sa utajom novca od transfera Gorana Drulića u Saragosu

Nekadašnji funkcioneri Crvene zvezde koji su uhapšeni zbog finansijskih malverzacija prilikom prodaje fudbalera biće saslušani danas pred dežurnim istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu Draganom Pantelićem! Prema rečima jednog od advokata osumnjičenog Dragana Džajića, Svetozara Vujačića, saslušanje bi trebalo da bude održano pre podneva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << a očekuje se da će svoj trojici bivših funkcionera Crvene zvezde biti produžen pritvor na još 30 dana.

- Šef istražnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu Mikica Paunović rekao mi je da će svi privedeni sutra biti saslušani u četvrtak najkasnije do 12 časova. Nažalost, verujem da će pritvor svima biti produžen na 30 dana, jer ne bi bilo onako spektakularnog hapšenja da to nije ranije dogovoreno - rekao je Vujačić.

Džajić, Cvetković i Marinković uhapšeni su juče zbog zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja službenih isprava, kao i protivpravnog sticanja materijalne dobiti. Policija je u saopštenju navela da njih trojicu sumnjiči da su na ime nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Gorana Drulića, a bez njegovog znanja, otvorili račun u Komercijalnoj banci i da su, falsifikujući njegov potpis, podizali novac dobijen od transfera tog igrača u Saragosu.

Vujačić je uveren da su hapšenja nekadašnjeg predsednika, generalnog sekretara i sekretara Zvezde - Džajića, Cvetkovića i Marinkovića - izvršena na sramotan način.

- Nije bilo potrebe za lisicama, snimcima i svim onim što je narod imao prilike da vidi u utorak. Džajić bi se sigurno javio policiji samo da su mu uručili poziv. Onakva hapšenja nisu u vezi sa težinom dela, već sa željom nalogodavaca za ličnom promocijom. Otud i medijski spektakl - istakao je Vujačić.

Džajićev advokat je dodao da njegov klijent nema zdravstvenih problema i da se policija prema njemu ponaša izuzetno korektno.[ antrfile ]

DELIJE: NEVIĐENA REPRESIJA

Navijači Crvene zvezde osudili su hapšenje nekadašnjih funkcionera tog fudbalskog kluba, ocenivši da su ona unapred isplanirana sa ciljem da se privedeni diskredituju.

Hapšenja nekadašnjeg predsednika Zvezde Dragana Džajića, generalnog sekretara Vladimira Cvetkovića i sekretara Miloša Marinkovića, Delije su opisale kao “neviđenu policijsku represiju” koja za cilj ima i diskreditovanje samog beogradskog fudbalskog kluba.

“Ističemo da su sva trojica ceo svoj radni vek proveli kao sportski radnici i da se njihova imena nikada nisu vezivala za neke afere ili kriminalne radnje. Napominjemo da država Srbija i dan-danas plaća milionske odštete za takva hapšenja, što smo i sami osetili na svojoj koži”, dodaje se u saopštenju navijača Zvezde.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.