ŠARLOT: Vera u Hiberta

Izvor: MVP.rs, 29.Sep.2016, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠARLOT: Vera u Hiberta

Sezona Hornetsa će zavisiti od igara nekadašnjeg Ol stara.

Nakon tri sezone u kojima je bio gotovo jedini igrač koji je donosio produkciju iz reketa, Al Džeferson je napustio Šarlot i otišao u Indijanu. To je ostavilo tim u velikim problemima, koje bi trebalo da reši Roj Hibert. Sve ostalo je, manje-više, ostalo isto u timu Majkla Džordana.

Informacije Divizija: Jugoistok Lokacija: Šarlot (Nort Karolajna) Dvorana: Spektrum >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Centar (20.200) Vlasnik: Majkl Džordan (53) GM: Rič Čo (51) Trener: Stiv Kliford (55) Ime tima: Šarlot Hornets (1988-2002), Šarlot Bobkets (2004-2014), Šarlot Hornets (2014-) Titule: -

Hornetsi su prethodnu sezonu, pomalo iznenađujuće, završili na šestom mestu Istoka i u prvoj rundi plej ofa stigli do sedme utakmice sa Majamijem. Ali, dalje nisu mogli. Imajući u vidu činjenicu da je Džeferson zbog povreda propustio gotovo polovinu sezone, a i onda kada je igrao bio je daleko ispod svog nivoa, kao i podatak da je Majkl Kid-Gilkrist nastupio na samo sedam mečeva sam ulazak u doigravanje je bio veliki uspeh za ovaj tim.

Ali, šta dalje? Tokom leta Hornetsi su ostali bez pomenutog Džefersona, ali i Džeremija Lina i Kortnija Lija. Sa druge strane, u Severnu Karolinu su stigli Marko Belineli, u trejdu sa Sakramentom, kao i slobodni agenti Ramon Sešns i Brajan Roberts. Uz podatke da će MKG zdrav ući u sezonu i da je Nikola Batum dobio petogodišnji ugovor vredan 120 miliona dolara, stiče se utisak da jenspoljna linija tima, uz Kembu Vokera naravno i Džeremija Lemba, jača nego u prethodnoj sezoni.

Povučeni brojevi 13 - Bobi Fils

Problemi su ostali pod košem. Prva opcija na "četiri" biće Marvin Vilijams, koji je produžio saradnju sa Hornetsima. Dilema ostaje na poziciji "pet". Kodi Zeler je u prethodnoj sezoni odradio dobar posao, a u tim je stigao i Roj Hibert, dvostruki Ol star koji već nekoliko sezona igra daleko ispod tog nivoa. Na staru slavu je dobio jednogodišnji ugovor vredan pet miliona dolara, pa ostaje da se vidi da li će se ovaj rizik isplatiti Šarlotu. Ukoliko nastavi da pruža loše partije narednog leta će moći da bira novu sredinu.

Startna petorka PG: Kemba Voker SG: Nikola Batum SF: Majkl Kid-Gilkrist PF: Marvin Vilijams C: Kodi Zeler

Uz pomenute košarkaše trebalo bi dodati ime Frenka Kaminskog, koji je imao promenljivu ruki sezonu. Od njegovog i napretka Zelera, kao i od partija koje bude prikazivao Hibert zavisiće krajnji dometi Šarlota. Raspon između lošeg i dobrog scenarija je zaista veliki.

Hornetsi nisu imalin puno koristi od prethodnog Drafta. Prava na 22. pika su poslali u Sakramento, pa će tokom trening kampa pokušati sa Rašidom Sulejmonom. Mladi bek je svojevremeno važio za jednog od najtalentovanijih igrača u Americi, ali je kasnije izbačen sa Djuka i potom je igrao za Merilend. Kako je ekipa dobro popunjena na spoljnim pozicijama teško je verovati da će Sulejmon dobiti veliku šansu, pa će Šarlot u novu sezonu ući bez priliva "sveže krvi".

U poslednjih 12 godina tim iz Severne Karoline je samo tri puta stigao do plej ofa i uvek ga je završavao u prvoj rundi. Teško je verovati da će se u sezoni koja sledi nešto spektakularno promeniti, posebno zbog toga što su timovi na Istoku značajno jači. Šarlot će, ukoliko ne bude većih problema sa povredama, biti kandidat za plasman u doigravanje, pa ostaje da se vidi da li če do njega stići.

(foto: Hornets)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.