Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2023, 00:11

ŠAMPIONSKI DOČEK SREBRNIH KOŠARKAŠA: Bogdan kapitenski poveo ekipu! Jović NAJVESELIJI - ovacije za Pešića (VIDEO)

Više hiljada ljudi ispunilo aerodrom.

Košarkaška reprezentacija Srbije u punom sastavu, sa Borišom Simanićem u avionu, sletela je večeras petnaestak minuta pre ponoći na beogradski aerodrom.

"Orlovi" su poraženi od Nemačke rezultatom 83:77 u finalu Mundobasketa u Manili.

U pitanju je deseta medalja za Srbiju, a dvocifreni broj odličja imaju još samo reprezentativci Sjedinjenih Američkih Država (takođe 5 zlata kao i Srbija).

Srbija ima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 12 heroja koji su u Manili 2023. godine osvojili srebrnu medalju:

Aleksa Avramović, Stefan Jović, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Nikola Jović, Boriša Simanić, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Nikola Milutinov.

Treneri:

Svetislav Pešić, Nenad Jakovljević, Saša Kosović, Oliver Kostić, Marko Marinović, Ognjen Stojaković.

- Ponosni smo na sebe što smo došli do ove medalje. Hvala svima na podršci, sve je stizalo do nas u Manili, zato smo i znali da možemo kroz eliminacionu fazu, do finala. Ja sam od 2014. u reprezentaciji, ovaj tim ima zajedništvo, koje nas je krasilo, to je ono što ostaje za nama. Ne mogu da zaboravim ovaj događaj sa Borišom, i te poruke koje nam je slao. Zbog njega i nacije smo ginuli na terenu i dali sve od sebe. Najbitnije od svega je da je on sada dobro, a mi ćemo nastaviti da izvlačimo svoj maksimum. Obezbedili smo plasman na Olimpijadu, to je donekle i bio cilj, donekle je i žreb išao na našu stranu, to je sport, morate malo imati i sreće - istakao je Stefan Jović.

Jedan od najraspoloženijih je najmlađi u ekipi, Nikola Jović.

- Fenomenalan osećaj, o ovome sanjaš kada si mali, stvarno smo svi presrećni, nerealno - istakao je Filip Petrušev.

Naredno pitanje novinara glasilo je "Možemo li do zlata u Parizu?"

- Što da ne, pokazali smo da možemo - odgovara Petrušev koji je otkrio kakva je atmosfera bila u ekipi:

- Niko nikada nije bio deo ovakve atmosfere i ovakve grupe.

U nastavku teksta ispratite UŽIVO doček srebrnih momaka iz Manile.

Jedan od najraspoloženijih je najmlađi u ekipi, Nikola Jović.

Pogledajte delić atmosfere dočeka koji se sprema našim srebrnim momcima.

Pogledajte još fotografija sa dočeka naših košarkaša iz Manile

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.